Претрага
[rstr_selector]

Kosjerić: Borba protiv zagađenja razlog za diskriminaciju?

Fabrika cementa „Titan” iz Kosjerića povodom obeležavanja Dana fabrike tradicionalno organizuje sportske aktivnosti za svoje zaposlene i lokalnu zajednicu.

Marija Blagojević iz Ekološkog pokreta „Kosjerić” kaže da u sportskim igrama svake godine učestvuje veliki broj građana, ali da se ove godine pojavio određeni vid diskriminacije jer je učešće ekipe u igrama koju, između ostalih, čine i tri člana Ekološkog pokreta, odbijeno.

Naša sagovornica naglašava da je ovo prvi put u istoriji turnira da prijava neke ekipe bude odbijena.

– Udruženje građana „Vesnik”, u kojem se nalaze i tri člana iz Ekološkog pokreta, prijavilo se da učestvuje u sportskim aktivnostima koje organizuje Cementara. Međutim, poslednjeg dana prijave dobili smo obaveštenje iz opštine da je naša ekipa odbijena i da ne može učestvovati na turniru, što se do sada nije događalo. Tražili smo da nam objasne zbog čega je doneta takva odluka, međutim, nismo dobili konkretne odgovore. Sada smo im se obratili pismenim putem, tako da se nadamo da će nam do ponedeljka odgovoriti, kaže Marija Blagojević.

„Smatramo da smo odbijeni zbog naše borbe protiv zagađenja”

Ekolozi iz Kosjerića su uvereni da je njihova borba protiv zagađenja razlog za odbijanje prijave na turniru.

– Smatramo da smo odbijeni da učestvujemo na ovom turniru zbog naše borbe protiv zagađenja. Mi kao ekološki pokret smo se dogovorili da ćemo uvek poštovati sve lepe akcije koje Cementara organizuje, pogotovo one koje se tiču sporta i omladine, kaže naša sagovornica.

Поделите вести

4 одговора

  1. Sramota je to što ovo sramotno udruženje, koje krši sve zakone u radu ovde sebe predstavlja kao žrtvu. Šta su očekivali da ih Cemetara pusti na svoj događaj, a vamo pljuju po njoj… DNO DNA!!

  2. Svako pametan vidi da bivši direktor radija po običaju „mlati praznu slamu“, potpiruje sukob. EPK nikada ni jednim gestom ili rečju nije pozvao na bojkot FCTK. EPK je samo protiv početka spaljivanje komunalnog otpada u FCTK. Normalno to bivši direktor radija pokušava da iskoristi da bi zaista napravio sukob, a on se pokazao kao veliki prijatelj FC..sitni šićardžija. Očigledno je da je u pitanju diskriminacija, ne samo članova EPK već i svih ljudi koji se druže sa njima. Da li će Cementara kao znak odmazde prestati da prodaje cement članovima i simpatizerima EPK?

  3. EPK jos jednom pokazao da je najsmesniji „pokret“ u istoriji! Hoce da blate jednu firmu ali opet hoce da ucestvuju na dogadjaju koji ta firma organizuje??? Gde je mozak???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *