Претрага
[rstr_selector]

Krali bakar iz Elektromreža Srbije

Policijski službenici Policijske uprave u Užicu i Policijske stanice u Bajinoj Bašti saslušali su u svojstvu osumnjičenih N.J. (25), B.P. (35), M.D. (35), D.L. (28) i K.J. (52), svi iz Bajine Bašte, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili devet krivičnih dela teške krađe, na štetu Javnog preduzeća Elektromreža Srbije, postrojenje u Beserovini.

Navedena lica su, tokom februara i marta ove godine, u više navrata, razgrađivali i sekli pletivo na spoljašnjoj ogradi postrojenja u Beserovini i provlačeći se ispod ograde ulazili u krug pomenutog postrojenja. Tom prilikom su sa velikog broja demontiranih rastavljača smeštenih u krugu objekta, uz pomoć alata skidali i demontirali delove od bakra. Osumnjičeni su na taj način otuđili oko 2.450 kilograma bakra, čija je tržišna vrednost oko 1.260.000 dinara.

Pomenute delove osumnjičeni su potom predavali u privatno preduzeće za otkup sekundarnih sirovina Vitez, koje se nalazi u Bajinoj Bašti, a deo u privatna preduzeća za otkup sekundarnih sirovina na području Užica. U svojstvu osumnjičenog, saslušan je i R.M. (60), vlasnik preduzeća Vitez, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio šest krivičnih dela prikrivanja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Хроника

Uhapšeni kradljivci automobila

24.12.2018
Вести | Хроника

Stariji muškarac stradao u požaru u Ostri

21.11.2018