[rstr_selector]

Kritike na predlog da Tomislav Nikolić postave počasni građanin Čačka

Prošle nedelje gradonačelnik Vojislav Ilić predložio je da predsednik Srbje Tomislav Nikolić postane počasni građanin Čačka. Na ovu inicijativu oglasili su se mnogi, a menju njima je i Gradski odbor Pokreta „Dveri“ ocenjujući ovaj korak kao skandalozan.

Saopštenje ove političke organizacije prenosimo u celosti.

Posle blamaže sa davanjem titule počasnog građanina Leskovca i Leposavića Aleksandru Vučiću, sada gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić i gradski odbor Nove Srbije predlažu Tomislava Nikolića za počasnog građanina Čačka. Kako Dveri saznaju, Organizacioni odbor za obeležavanje Dana grada Čačka dobio je isti predlog za dodelu ovogodišnjeg priznanja za počasnog građanina Čačka sa dve adrese. Predlog je aktuelni Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a predlagači su gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić i gradski odbor Nove Srbije u Čačku.

Ono što posebno vređa inteligenciju Čačana jesu obrazloženja ovog predloga. Tako Nova Srbija navodi da je „Tomislav Nikolić objavio 13 knjiga i završio Fakultet za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu”, kao i da „svojim ogromnim autoritetom u zemlji i u inostranstvu svakodnevno ulaže ogromne napore na međunarodnoj afirmaciji naše države u svetu, ali i na unutrašnjem planu u smislu prevladavanja ekonomskih teškoća sa kojima se Srbija suočava, i obezbeđivanja normalnog i nesmetanog funkcionisanja države, kao i boljeg života građana, pa smo mišljenja da zaslužuje priznanje počasnog građanina grada Čačka”.

Na ovo obrazloženje Nove Srbije, dostojno najbesramnijih autora iz vremena Centralnog komiteta Saveza komunista Jugoslavija, nadovezuje se gradonačelnik Vojislav Ilić, imajući „pre svega u vidu njegove doadašnje posebnosti i zasluge”, kao i „učvršćivanje tradicije srpske sabornosti, odvažnosti, strpljivosti, ali i ukrepljenja naroda da istraje u sopstvenoj preduzimljivosti, očuvanju svog identiteta i usklađivanju svojih koraka sa savremenim tokovima”.

Da se razumemo, što se Pokreta Dveri tiče ovo neće proći! Tomislav Nikolić nema nikakve veze sa Čačkom – ni po poreklu ni po životnom putu. Tomislav Nikolić nema ama baš nikakvu zaslugu za Čačak. O Tomislavu Nikoliću kao političaru-prevrtaču koji se obogatio od bavljenja politikom i predsedniku države vlada veoma podeljeno mišljenje među građanima Čačka, a priznanje počasnog građanina treba da dobije neko o kome u Čačku vladaju nepodeljene simpatije i poštovanje. Konačno, po mišljenju Boška Obradovića, člana Starešinstva Dveri i šefa odborničke grupe Dveri u Skupštini grada Čačka, Tomislav Nikolić je izneverio sva svoja predizborna obećanja: od onog da će poništiti sve dogovore koje je u Briselu sklopio Borko Stefanović na putu predaje Kosova i Metohije, preko obećanja da će ispitati izbornu krađu i da će odgovorni završiti u zatvoru, do obećanja o 100 milijardi evra stranih investicija.

Tomislav Nikolić – jednostavno – ovog priznanja nije dostojan!

Da li je ovaj predlog sa najvišeg nivoa čačanske vlasti razlog zašto nije raspisan javni poziv da udruženja građana i pojedinci predlože kome dodeliti priznanje počasnog građanina grada Čačka, iako to nalaže član 15 skupštinske odluke o nagradama i priznanjima grada Čačka? Da li je, kao i uvek, sve namešteno i postoji samo jedan kandidat za ovo najprestižnije priznanje našeg grada? I to mora biti upravo onaj koji je presudno uticao da Nova Srbija ostane na vlasti u Čačku, iako je praktično izgubila izbore prošle godine!

Nova Srbija sada vraća Tomislavu Nikoliću to što je Srpska napredna stranka – na njegov lični nagovor – omogućila da Nova Srbija ostane na vlasti u Čačku i posle 16 godina. Ako je to razlog zašto je Tomislav Nikolić zaslužan, onda to priznanje počasnog člana Nove Srbije može da mu dodeli Nova Srbija, ali nikako ne i grad Čačak da mu na svoju bruku i sramotu daje priznanje počasnog građanina.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт хора чачанске Гимназије

28.02.2024
Вести | Одабране вести

Воће цвета кад му време није

28.02.2024