Претрага
[rstr_selector]

Krivična prijava protiv privrednika iz Bajine Bašte

Užička policija je podnela krivičnu prijavu protiv pedesetšestogodišnjaka iz Bajine Bašte, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi i krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je on, kao odgovorno lice, suvlasnik i prokurista privrednog društva za trgovinu i proizvodnju iz Bajine Bašte, a u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, u periodu od 01.01.2014. do 10.09.2014. godine stvorio nedozvoljeni robni fond ukupne vrednosti oko 6.000.000 dinara.

Policijski službenici su, na osnovu naredbe sudije za prethodni postupak Višeg suda u Užicu, pretresli stan i prostorije preduzeća čiji je on vlasnik. Tom prilikom su u tri magacina pronašli 42 di-vi-di plejera, 17 kadica za peskarenje, 16 šlajferica, 3.079 pari naočara sa dioptrijom, 5.193 foto albuma, 276 električnih kućnih vagica, 19. 685 knjiga i udžbenika, kao i male kućne aparate i belu tehniku. Svi pronađeni predmeti su uz potvrdu privremeno oduzeti.

Policija je saslušala i dva službenika ovog preduzeća, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje službene isprave. Oni se terete da su sačinili popisnu listu i zapisnik preduzeća i uneli neistinite podatke o prijemu robe.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Хроника

Uhapšeni kradljivci automobila

24.12.2018
Вести | Хроника

Stariji muškarac stradao u požaru u Ostri

21.11.2018