[rstr_selector]

Lekari kućne nege u posete pacijentima idu rashodovanim automobilima

Služba kućne nege u Čačku poslednjih nekoliko meseci radi veoma otežano. Ova služba, kojoj se dnevno javi i više od 100 nepokretnih Čačana, ima svega tri dotrajala automobila sa kojima lekari i tehničari odlaze na teren, dva juga i jednu ladu nivu.

Poslednjih meseci učestale su pritužbe pacijenata da ekipe ne izlaze na teren uz objašnjenje da su im vozila pokvarena. Inače, ova služba pokriva područje grada i svih čačanskih sela, ima 21 zaposlenog, od toga pet lekara, jednog socijalnog radnika i 15 medicinskih i strukovnih tehničara. O obimu njihovog posla, možda najbolje svedoči podatak da su u poslednjih pola godine napravili 12.000 kućnih poseta.

Upitan da prokomentariše problem nastao u Službi kućne nege, novopostavljeni v.d. direktora čačanskog Doma zdravlja Aleksandar Pajović je rekao:

– Ja sam došao za direktora ovde pre par sedmica i zatekao sam vozni park u stanju u kome jeste. Oni imaju nekoliko malih vozila, ustvari imaju tri mala vozila koja su dosta stara zato što se blagovremeno nije vodilo računa o zanavljanju voznog parka. Ta se vozila kvare, u dogovoru sa još uvek generalnim direktorom, doktorom Miloševićem dogovoreno je i dat je nalog i ta vozila se popravljaju. Danas su sva vozila u funkciji. Radi se o jugu i ladi nivi. Ta se vozila kvare i istog trenutka se ušlo u proceduru hitne popravke, jer na vreme nisu zanavljana. Opštinskim planom dodeljeno je 25 miliona za Dom zdravlja za narednu godinu, a od toga će biti nabavljena dva nova vozila za kućnu negu, za patronažu. Tender će biti raspisan odmah u januaru mesecu i oni će dobiti dva nova vozila, a ova vozila se popravljaju i onog trenutka kad stanu idu na hitnu popravku – izjavio je Aleksandar Pajović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *