Претрага
[rstr_selector]
Lukini drugari: Natalija, Mihailo, Lazar i Milisav

Lekcija iz humanosti Lukinih drugara

Luka Rakonjac, petnaestogodišnji dečak iz Zablaća, učenik Tehničke škole u Čačku, ponovo bije bitku sa opakom bolešću. Njegova borba traje od avgusta 2017. godine kada mu je dijagnostikovan sarkom kostiju. Usledila je operacija, hemioterapije i zračenja sa kojima se Luka hrabro nosio do maja 2018. Nažalost, već početkom ove školske godine, morao je na još jednu operaciju, a onda i na ponovnu hemioterapiju i zračenja.

Rukotvorine izlažu na Osmomartovskom bazaru

Lukini drugari, učenici osmog razreda OŠ „Vladislav Petkovic Dis“ iz Zablaća, rešili su da današnji dan, i dane koji su pred njima, provedu na jedan drugačiji način nego što bi to u nekim drugim okolnostima učinili. Odložili su svoje obaveze, sopstvene želje i prohteve i stavili humanost na prvo mesto. U parku pored Železničke stanice, uz zvuke akustične gitare, Natalija i Mihailo sakupljaju priloge za Luku. Pored njih dvoje, Lazar i Milisav šetaju gradom sa apelom za pomoć i rukotvorinama koje su svi zajedno svojom maštom izradili u ovu humanitarnu svrhu. Svoje rukotvorine će izlagati i na humanitarnom Osmomartovskom bazaru ispred Doma kulture, a sve u cilju da daju svoj doprinos Lukinoj borbi i borbi njegove porodice protiv opake bolesti. Sami su se organizovali, nije im teško, a njihovi osmesi govore o optimizmu koji nose u sebi i o nadi u Lukino izlečenje.

Ako sretnete ove mlade ljude nećete ostati imuni na njihovu požrtvovanost i humanost. Odgovorite im na isti način. Jer to je i njihova borba u koju su hrabro ušli sa nadom u bolje sutra.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *