[rstr_selector]

Манифестација „Дани меда и воћа” од 27. до 29. септембра у Чачку

Друга по реду манифестација „Дани меда и воћа” биће одржана у Чачку од 27. до 29. септембра, у организацији Удружења пчелара „Чачак” и Туристичке организације Чачка. Манифестација ће бити отворена у среду 27. септембра у 11 сати на Градском тргу, а након тога ће у Институту за воћарство бити одржано предавање на тему „Сунцокретова паша – предности и мане”, најавио је Проф. др Светомир Стаменковић, председник Удружења.

– Прошле године смо започели, ове године настављамо и  верујем да ће то бити традиција у наредним годинама. Манифестација је ушла у програм Туристичке организације Чачак за наредни период. Отварање је у 11 сати. После поздравних речи разгледање изложбе и предавање у Институту за воћарство у Чачку. На овом предавању, пчелари ће имати прилику да чују о могућностима да се оствари већи принос меда, поред багремовог, ливадског и сунцокретовог меда. Предавач је Дачо Драмлић, познати пчелар у Драгачеву и члан Извршног одбора Савеза пчеларских организација Србије. Поред пчелара, предавању могу присуствовати и сви заинтересовани грађани.

Поред пчелара из Чачка, на манифестацији ће учествовати и пчелари из градова и општина у окружењу, који ће изложити мед и друге пчеларске производе.

За пчеларе Чачка ова година је значајна јер је Удружење добило нове просторије, па ће у даљем раду моћи да остварује још боље резултате, навео је саговорник. Он је додао да је  главна добит од пчела опрашивачка функција од које воћари имају велике користи, па би, по његовим речима, главни подстицај у пољопривреди требало да буде усмерен ка развоју пчеларства.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Beldocs EHO у Културном центру Чачак

09.12.2023
Вести | Одабране вести

Виртуелни сајам запошљавања НСЗ

29.11.2023