Претрага
[rstr_selector]

Manifestacija „Noć sova“ sutra u OŠ „Ratko Mitrović“

Osnovna škola „Ratko Mitrović” biće sutra domaćin manifestacije „Noć sova” koja se nekoliko godina održava u Čačku sa ciljem da se ukaže na potrebu da se ove ptice zaštite. Neda Aćimović, nastavnica biologije, kaže da će manifestacija obuhvatiti više interaktivnih radionica u okviru kojih će biti predstavljene izložbe crteža, suvenira i radova od recikliranih materijala.

– Učenicima će biti predstavljen značaj sova i potrudićemo se da probudimo kod dece svest o zaštiti životne sredine. U ovoj manifestaciji učestvovaće svi učenici iz Čačka, tako da ćemo u našoj školi ugostiti oko 200 učenika. Osim edukativne radionice, manifestacija će obuhvatiti još neke aktivnosti: izložbu kutija za gneždenje sova, izložbu dečjih radova, predstavljanje knjige o sovama koju će doneti društvo „Sove na oprezu”, izložbu suvenira i izložbu radova umetničke radionice Ivane Knežević. Biće više interaktivnih učionica i svaka će imati neki kreativan naziv: „Čudna šuma”, „Legenda o čuvarima”, „Tajne mudrih sova” i radionica gvaličarenja gde će učenici biti pravi mali laboranti i imaće priliku da sa svojim nastavnicima proučavaju ishranu sova, kaže Neda Aćimović.

Manifestacija je humanitarnog karaktera

Prema njenim rečima, biće održana i prodajna izložba koja će imati humanitarni karakter.

– „Probudi se sovice” je deo manifestacije humanitarnog karaktera. Naime, želimo da pomognemo devojčici koja se već osam godina nalazi u jako lošoj zdravstvenoj situaciji, tačnije u budnoj komi i neophodna su sredstva za njeno lečenje. Ona je učenica Osnovne škole „22. decembar” iz Donje Trepče. Učenici naše škole, ali i pojedini roditelji, potrudili su se da izrade veliki broj suvenira i nakita sa motivima sove koje ćemo prodavati kako bismo obezbedili sredstva za lečenje devojčice, kaže naša sagovornica.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести