Maštarije i jeza na velikom platnu

Maštarije i jeza na velikom platnu

Ovonedeljni bioskopski repertoar čačanskog Doma kulture sadrži tri nova ostvarenja

0
Sir Lionel Frost (left) voiced by Hugh Jackman and Mr. Link (right) voiced by Zach Galifianakis in director Chris Butler’s MISSING LINK, a Laika Studios Production and Annapurna Pictures release. Credit : Laika Studios / Annapurna Pictures

U ponedeljak i utorak, 15. i 16. aprila, Velika sala Doma kulture ponovo se pretvara u mesto okupljanja ljubitelja pokretnih slika. Od 16 časova, na repertoaru je animirani film „Gospodin Link: U potrazi za skrivenim gradom“. Njegov glavni junak je „2,4 metra visok, 286 kilograma težak i pokriven krznom. Ali ne dopustite da vas izgled zavara…“ Umoran od usamljeničkog života na pacifičkom severozapadu, gospodin Link angažuje neustrašivog istraživača Ser Lajonela Frosta da ga odvede na putovanje kako bi pronašao svoje davno izgubljene rođake u bajkovitoj dolini Šangri-La. Zajedno s avanturistkinjom Adelinom Fortnajt, neustrašivi trojac istraživača naići će na mnogobrojne opasnosti i prepreke tokom putovanja na drugi kraj sveta. Crtani u režiji Krisa Batlera za potrebe naše publike je sinhronizovan.

Sledi, u 18 časova, akciona fantazija „Šazam!“ Pod sloganom da „svi imamo superjunake u sebi, potrebno je samo malo magije da oni izađu“, priča prati četrnaestogodišnjeg Bilija Betsona kome je drevni čarobnjak dao moć da se, na čarobnu naslovnu reč, pretvori u odraslog superheroja. Još uvek dečak u duši, Šazam otkriva svoju odraslu verziju čineći ono što bi svaki tinejdžer učinio sa supermoćima: zabavljajući se. Može li da leti? Ima li rentgentski vid? Može li da ispaljuje munje? Šazam isprobava granice svojih moći, ali moraće brzo da ovlada njima kako bi se borio protiv smrtonosnih sila zla koje kontroliše dr Tadeus Sivana.
Uloge: Zekeri Levi, Džek Dilen Grejzer, Mark Strong, Djimon Hounsu, Ašer Eng. Režija: Dejvid F. Sendberg.

Sa početkom od 20 i 30 časova, prikazuje se nova adaptacija horor romana Stivena Kinga, „Groblje kućnih ljubimaca“. Pošto se sa suprugom Rejčel i dvoje dece preselio iz Bostona u ruralni Mejn, doktor Luis Krid otkriva misteriozno groblje u šumi blizu porodične kuće. Kada ih bude zadesila tragedija, Luis će se za pomoć obratiti neobičnom komšiji Džudu Krendelu. Lančana reakcija opasnih događaja oslobodiće zlo sa zastrašujućim posledicama. Glavne uloge tumače Džejson Klark, Džon Litgou, Ejmi Sajmic, a režiju potpisuju Kevi Kelš i Denis Vidmajer.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR