[rstr_selector]

Međunarnoda izložba „Biblioteka – otvorena knjiga Balkana“

U Domu kulture u Čačku sutra će sa početkom u 18.00 časova biti otvorena međunarodna izložba „Biblioteka – otvorena knjiga Balkana“ sa tematskim okvirom „Čiju pesmu pevam“. Reč je o petoj Bijenalnoj manifestaciji koju organizuju Centar za vizuelna istraživanja „Krug“ i Dom kulture.
Izložba će biti postavljena u svim izložbenim prostorima Doma kulture, Galeriji narodnog muzeja i depou Međuopštinskog istorijskog arhiva u kome će u okviru manifestacije biti organizovana samostalna izložba Marice Radojčić.
Biće izloženi radovi 62 umetnika iz Austrije, Albanije, Bugarske, BiH, Gvatemale, Grčke, Velike Britanije, Indije, Japana, Kanade, Makedonije, Nemačke, Norveške, Rumunije, Slovenije, Srbije, SAD, Turske, Francuske, Hrvatske, Holandije, Crne Gore, Švedske  i Španije. Izložbu će otvoriti Gunar Kvaran likovni kritičar iz Norveške, direktor muzeja savremene umetnosti u Oslu. Otvaranje izložbe će biti organizovano uz koncert pod nazivom „Čačak, Radmili Bakočević“ povodom 60 godina rada jedne od najvećih operskih pevača. Na koncertu će nastupiti
Radmila Bakočević, Oliver Njego, Evgenija Jeremić, Boban Bjelić i Dušan Čeganjac.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *