[rstr_selector]

Меморијални турнир у баскету од вечерас на Желовом игралишту

„Скоро смо затворили пријаве и у свим категоријама имамо 54 екипе – почевши од млађих пионира до сениора и поносни смо на чињеницу да има више екипа него прошле године, што говори у прилог да кошарка много значи овом граду.”

На Желовом игралишту у Чачку данас почиње Меморијални турнир у баскету који традиционално организује Kошаркашки клуб Железничар, а на коме ће се наредних 12 дана такмичити екипе у свим узрасним категоријама. Илија Вуловић, директор КК Железничар, каже да је ове године пријављен знатно већи број екипа у односу на прошлу годину, што говори у прилог чињеници да је Чачак град кошарке.

– Ове године је 36. по реду Меморијални турнир „Предраг Прево Вучићевић”. Скоро смо затворили пријаве и у свим категоријама имамо 54 екипе – почевши од млађих пионира до сениора и поносни смо на чињеницу да има више екипа него прошле године, што говори у прилог да кошарка много значи овом граду. Екипе су све из Чачка и до сада нисмо имали учешће са стране, поготову што турнир траје 10 дана, а ако се погоршају услови, то некад траје и дуже.

Турнир би требало да буде отворен око 19 часова, али све зависи од стања терена који је још увек влажан од јучерашње кише, каже Вуловић. Према планираном распореду, утакмице ће сваког дана почињати у 18.30 часова и играће се по истим правилима као и ранијих година.

 – И даље пратимо ситуацију око терена јер је још увек влажно због синоћне кише. Подлога је мало специфична и некад дуже задржава воду, па зато имамо проблеме јер морамо да чекамо до последњег тренутка да бисмо знали да ли на терену може да се игра. Предвидели смо церемонију отварања и кратак садржај КУД-а „Дуле Милосављевић Желе” који је овде поред нас и са којим делимо двориште. Што се тиче регуларног распореда, планиран је почетак око 18.30, а завршетак до поноћи. То се никад не зна будући да се игра на резултат а не на време. Таква је организација сваке године. Екипе су од по четири играча, игра се 3×3, што бисмо рекли класичан чачански баскет без укључивања нових правила. Ми се држимо те традиције која се показала добром.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *