Претрага
[rstr_selector]

Mesni odbori SPS u Čačku za privremene mere saznali iz medija

Na vest o raspuštanju Gradskog odbora Socijalističke partije u Čačku, oglasili su se i doskorašnji članovi Mesnog odbora SPS Gornja Trepča, negodujući zbog načina na koji je raspušten Gradski odbor i postavljen privremeni organ na čijem se čelu nalazi Nemanja Trnavac.

Petrović: Zašto se u Beograd išlo u tajnosti?

Tomislav Petrović, doskorašnji predsednik Mesnog odbora Socijalističke partije u Gornjoj Trepči, kaže da stranačkim čelnicima zamera način na koji je raspušteno jedno i postavljeno drugo rukovodstvo partije u Čačku, i postavlja pitanje zašto mesni odbori s tim u vezi nisu konsultovani. On takođe pita zašto se u Beograd nedavno išlo u tajnosti radi smene stranačkog rukovodstva i podseća da je pre mesec dana održana sednica GrO SPS u Čačku na kojoj nije bilo govora o bilo kakvoj smeni.

 – Više nas će uskoro krenuti za Beograd da pitamo zbog čega su uveli privremene mere, da nam pokažu kakve oni rezultate u stranci imaju, kaže Petrović navodeći da je pre mesec dana u GrO SPS održan sastanak i da niko nije spominjao smenu Negovanovića i uvođenje privremenih mera.

– Veljko je nakon poslednjih izbora nudio ostavku, ali ona u Beogradu nije prihvaćena, a sada ga odjednom smenjuju. Nemamo ništa protiv njegove smene, svako treba da položi račune, ali da se to uradi na legalan način, a ne uz privremene mere i prinudnu upravu. Za privremene mere sam saznao iz medija, kao i predsednici ostalih mesnih odbora za koje znam da takođe negoduju i da će tražiti odgovore na ista pitanja kao i ja, kaže Petrović.

Trnavac: Čačak nije jedini grad u kome je imenovan Privremeni ogran

Nemanja Trnavac, novopostavljeni predsednik Privremenog organa SPS u Čačku, kaže da u smeni starog i postavljanju Privremenog rukovodstva ne vidi ništa sporno, odbacujući kritike čelnika mesnih odbora s obrazloženjem da je odluku o njegovom postavljenju doneo vrh stranke.

– Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije u Beogradu je raspustio nekoliko gradskih organizacija u Srbiji, ne samo u Čačku. Imenovan je Privremeni organ na čijem sam ja čelu, a u tom Privremenom organu se nalaze i ostali funkcioneri partije u Čačku, između kojih je i Veljko Negovanović.  Odluku je doneo vrh partije i mi radimo prema odluci partije i mogu da kažem da nema nikakvih podela i da nastavljamo sa radom. Imamo organe čiji je zadatak da sprovedu Izbornu konferenciju, a svako ko po statutu ispunjava uslove, moći će da se kandiduje, da bira i da bude biran, tako da ne bih tome više pridavao neku važnost, istakao je Nemanja Trnavac.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *