[rstr_selector]

Meštani Konjevića još uvek nisu dobili obećanu pomoć grada

Visoki gradski funkcioneri poslednjih dana izbegavaju kretanje naseljima koja su pre oko mesec dana poplavljena. A, kako i ne bi jer znaju šta su obećali ljudima koji su čamcima spasavani iz Konjevića i Preljinske Baluge i čije su kuće bile do krova pod vodom.

Sve češće se čuju glasovi meštana nezadovoljnih odnosom vlasti prema stanovništvu u nedaći koja ih je zadesila. Među njima je i naša sagovornica Sofija Grujičić koja sama živi u naselju Živanića put. Sofija je rodom iz Makedonije, životnu put ju je doveo u Čačak i Konjeviće gde je dočekala penziju. Posle smrti supruga, ova starica, inače invalid, živi sama i nema bliže rodbine koja bi joj pritekla u pomoć:

Odgovore na brojna pitanja oko spiskova i raspodele pomoći ugroženom stanovništvu Konjevića potražili smo kod predsednika Mesne zajednice, Milinka Maksimovića, čoveka koji ocenjuje ko je ugrožen i koji sačinjava i dostavlja spiskove po kojima se deli humanitarna i druga vrsta pomoći. Maksimovića smo pokušali da čujemo i pre nekoliko dana, međutim, on se nije javljao na mobilni telefon. Danas smo ga pozvali i čujmo šta nam je rekao:

Maksimovića smo po dogovoru pozvali posle petnaestak minuta, a ovo je ishod tog poziva:

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *