Претрага
[rstr_selector]

Meštani Kukića traže preispitivanje gazdovanja „Moravca“ nad seoskim vodovodom

Zbog navodnih malverzacija Javno-komunalnog preduzeća „Moravac“ iz Mrčajevaca oko bespravnog prisvajanja vodovodne mreže Mesne zajednice Kukići i nezakonitog naplaćivanja priključaka na mrežu u selima Lipnica, Mršinci i Kukići, Savet ove Mesne zajednice obratio se gradonačelniku Čačka, Milunu Todoroviću i nadležnima iz preduzeća „Moravac“. Savet MZ traži da se što pre reši sporna situacija.

Kako navode u Savetu, vodovodna mreža pripada Mesnoj zajednici od 1980 godine i za priključenje na nju Mesna zajednica je od zaključila ugovore sa 350 kuća u ovim selima. Iz tog razloga je razumno i da se zakonita naplata od priključenja sliva u budžet ove Mesne zajednice za potrebe održavanja sistema. I pored toga, „Moravac“ je, kako tvrde u Savetu Mesne zajednice, po odobrenju Gradske uprave preuzeo infrastrukturu u svoje vlasništvo. Tada je naplaćeno oko 40 priključaka na vodovodnu mrežu. Pri tom je izdavao blanko priznanice na iznos od oko 73.000 dinara po priključku, bez prethodnog zaključivanja ugovora sa meštanima.

Savet MZ Kukići najavljuje tužbe

U Savetu Mesne zajednice ističu da, ukoliko im gradonačelnik Čačka i nadležni u „Moravcu“ ne odgovore na zahteve za rešavanjem problema u roku od 8 dana, spremni su da ovaj slučaj proslede sudu i organima nadležnim za privredni kriminal.

Iz rukovodstva ove Mesne zajednice kažu da će se tada obratiti i javnosti kada će izneti sve detalje, po njima spornog priključenja Moravca na postojeću vodovodnu mrežu koja pripada MZ, odnosno meštanima koji su vodovod gradili u sopstvenoj režiji.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *