[rstr_selector]
Foto: Dženarika Info arhiva

Мештани незадовољни накнадом за експропријацију планирају радикализацију протеста

Мештани чачанских и лучанских села који су до сада у два наврата блокирали пут Чачак-Ужице на петљи Паковраће, незадовољни због става надлежних око решавања проблема експропријације, најављују радикализацију протеста.

– Током прошле недеље се пронела вест да блокаду, претходно најављену за недељу 19. фебруар, нећемо одржати, а да ћемо заузврат у понедељак имати разговор у Министарству правде око решавања наших проблема. Али ми од блокаде нисмо хтели да одустанемо, па тако ни састанка у Министарству није било. Нама састанчење не треба. Пресуда суда око цене одузете земље постоји, па изволите испоштујте је. Али нико од надлежних не показује ни жељу ни намеру да наш проблем реши, односно да испоштује пресуде суда у вези са исплатом одузете земље. Људи су огорчени и предлажу проширење блокаде – на пут за Лучане преко Марковице и на магистрални пут Прељина-Мрчајевци, са истовременим наставком блокаде петље Паковраће сваког викенда, каже један од учесника блокаде.

План мештана око проширења блокаде још увек је у фази договора. Коначна одлука ће се знати до четвртка, када је и последњи дан за пријаву ове врсте протеста полицији.

– Извесно ће бити проширења блокаде и то највероватније од петка до недеље, у интервалу од 14 до 16 часова како би људи који су запослени могли да присуствују. Ми смо решени да у томе истрајемо, само је питање организације и утврђивања коначних локација. Уколико до следеће недеље не буде помака у решавању наших проблема, крећемо са блокадом градилишта на трасама ауто-путева. Блокадом путева ми само скрећемо пажњу на проблем, а не желимо да испаштају људи који тим трасама путују. Уколико наш проблем не дође ,,до ушију” оних који су надлежни, крећемо са блокадом градилишта, свакодневно, 24 сата.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *