Претрага
[rstr_selector]

Meštani Preljine postigli dogovor sa projektantima auto-puta

Meštani dela Preljine koji su juče blokirali radove na izgradnji auto-puta u ovom mestu postigli su dogovor sa projektantima i odustali su od daljih protesta, jer su dobili obećanje da će biti izgrađen nadvožnjak koji će meštanima omogućiti bezbedan odlazak do varošice.

Naime, projektom je predviđena izgradnja priključne saobraćajnice opasane ogradom, koja bi povezala auto-put sa Ibarskom magistralom, ali bi meštane dovela u bezizlaznu situaciju, jer bi oko 70 domaćinstava uz staru prugu, odsekla od sveta.

Radoljub Nišavić, meštanin ovog dela Preljine, kaže da je juče kasno popodne postignut dogovor sa projektantima.

– Problem je nastao jer nam je rečeno da će na toj saobraćajnici, koja će spojiti auto-put i magostralu, biti stavljeni branici i mi nećemo imati nikakav prolaz. Kada smo saznali da na tom delu neće biti nikakvih nadvožnjaka ni podvožnjaka, mi smo organizovali građanski bunt, ne bi li privoleli one koji su sve to projektovali da iznađu način da pređemo tu, nazovimo, okretnicu. Čekali smo juče čitav dan, oni su došli juče pri kraju dana sa ponuđenim rešenjima u vidu podvožnjaka, nadvožnjaka ili zebre koja bi bila obezbeđena svetlosnom signalizacijom. Projektanti su građanima dali mogućnost da se odluče za najprihvatljivije rešenje. S obzirom da je u tom delu Preljine nizak teren pa ako bi išao nadvožnjak, moralo bi da se vrši potkopavanje, što nije dobro rešenje, jer bi on bio u nivou Čemernice, pa kada budu padale kiše, ne bi moglo da se obezbedi kvalitetno odvodnjavanje. Ostalo je da se danas da predlog da nam izgrade pasarelu, odnosno nadvožnjak – kaže Radoljub Nišavić, dodajući da će ona najviše koristiti đacima kojih u ovom delu Preljine ima oko 40.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024