Ministri ucenjuju Saborski odbor, tvrdi Slobodan Jolović

Ministri ucenjuju Saborski odbor, tvrdi Slobodan Jolović

Zbog uvođenja koncerata estradnih zvezda i komercijalizacije Sabora, posećenost opada za 30 do 40%, kaže Jolović

0

Slobodan Jolović, predsednik Saborskog odbora Sabora trubača u Guči, izjavio je danas da pojedini ministri iz Vlade Republike Srbije ucenjuju Saborski odbor insistirajući na nastupima estradnih zvezda. Jolović napominje da ove godine neće biti estradnih sadržaja na Saboru, ali takođe kaže da se prethodnih godina to radilo, pre svega, iz komercijalnih razloga.

– Morate da čuvate tradiciju i stub ove manifestacije, a to su pre svega trubač i saboraš. Sve van toga bilo je zbog komercijalizacije i različitih pritisaka i ucena koje smo imali i imamo ih i ove godine. Ako kažem da je reč o ministrima i ljudima iz Vlade koji nas pritiskaju, onda sam dovoljno rekao. Ne mogu više od toga da pričam. Kada vas pritiska neko iz najvišeg državnog nivoa, kome neko to govori i traži da dođe što više ljudi, onda imate stalnu potrebu da objašnjavate da zbog uvođenja koncerata estradnih zvezda i komercijalizacije Sabora za 30 do 40% opada posećenost Sabora jer oni koju dođu zbog estradnih zvezda odvrate isti procenat onih koji u Guču dolaze samo zbog trube, kaže Jolović.

Parking na javnim površinama besplatan

Jolović je još jednom istakao da ove godine na Saboru, koji će biti održan od 9-13. avgusta, prvi put neće biti naplatne rampe na ulasku u Guču, ali i da na javnim površinama neće biti naplate parkinga. Takođe, Jolović je kao novost izneo i podatak da Sabor ove godine nema generalnog sponzora jer je od toga odustala „Apatinska pivara“, ali je dodao i da će zvanično pivo Sabora biti „BIP“.

POSTAVI ODGOVOR