Mladi Mrčajevčani pobednici „Mozgalice“

Mladi Mrčajevčani pobednici „Mozgalice“

Dogovoreno je da se naredne godine predtakmičenja za slatinsku „Mozgalicu” održe u Ivanjici, Lučanima, Gornjem Milanovcu i Kruševcu, tako da će ova manifestacija prerasti u regionalnu, kaže direktor škole u Slatini

0

U OŠ „Branislav Petrović“ u Slatini u petak je održano finalno takmičenje učenika osnovnih škola u kvizu znanja „Mozgalica”, u kojem je pobedio tim mrčajevačke Osnovne škole „Tatomir Anđelić”.

Lazar Čikiriz, direktor škole u Slatini, kaže da je ovogodišnju „Mozgalicu“ obeležio veliki broj učesnika i da su pored predstavnika čačanskih škola finalu prisustvovali i direktori škola iz gradova u okruženju, kao i predstavnici grada Čačka i Ministarstva prosvete.

– Mi smo u petak, kako je najavljeno, imali finale „Mozgalice” u kojoj je učestvovalo svih 16 čačanskih osnovnih škola u predtakmičenjima. Imali smo četiri četvrt finala, dva polufinala a u finalnom delu četiri osnovne škole, „Milicu Pavlović”, „Sveti Sava”, „Ratko Mitrović” i „Tatomir Anđelić“. Pobednici ovogodišnje „Mozgalice” su učenici OŠ „Tatomir Anđelić“ iz Mrčajevaca koja je pobedila u jakoj konkurenciji gradskih škola. Drago mi je da je takmičenje proteklo onako kako smo i planirali, bez ikakvih problema, uz prisustvo velikog broja đaka i njihovih roditelja.

„Mozgalica”prerasta u regionalno takmičenje

O značaju ove manifestacije možda najbolje svedoči podatak da su na njoj učestvovali učenici osnovnih škola sa područja Čačka, ali i njihovi vršnjaci iz Ivanjice, Gornjeg Milanovca i Kruševca.

– Naglasio bih da je ove godine takmičenje pratilo 17 direktora osnovnih škola koji su istovremeno bili i naši gosti. Naš grad je maksimalno podržao ovu manifestaciju, pa su finalno takmičenje pratili i predstavnici Gradske uprave i Ministarstva prosvete. Dogovorili smo se da se naredne godine predtakmičenja za slatinsku „Mozgalicu” održe u Ivanjici, Lučanima, Gornjem Milanovcu i Kruševcu, tako da će ova manifestacija prerasti u regionalnu.

Pobednicima pehari i izlet u Ovčarsko-kablarsku klisuru

Ove godine, pobedničkim ekipama su uručena priznanja i pehari, a pobednici ove i prošlogodišnje Mozgalice biće nagrađeni izletom.

– Deca su dobila pehare za svoje timove, a svaki učesnik je dobio odgovarajuću diplomu, kao i diplomu o učešću. Istakao bih da će pobednička ekipa od prošle godine, iz OŠ „Dragiša Mišović“, i ovogodišnja pobednička ekipa iz OŠ „Tatomir Anđelić“, od organizatora dobiti posetu Ovčarsko-kablarskoj klisuri, odnosno jednodnevni izlet u organizaciji naše škole i Turističke organizacije Čačka, zaključuje Čikiriz.

POSTAVI ODGOVOR