Претрага
[rstr_selector]

Монодрама „Лудакови записи” вечерас отвара Пете међународне „Таковске цвети”

У такмичарском делу сусрета биће приказане представе из Словеније, Републике Српске и Србије, а манифестацију ће отворити монодрама „Лудакови записи”, инспирисана Гогољевом приповетком која је својевремено имала снажан утицај на писце тадашње Европе.

У Горњем Милановцу данас почиње Пети међународни позоришни сусрет „Таковске цвети”, који ће трајати до 16. јула.

Ове године, у такмичарском делу сусрета биће приказане представе из Словеније, Републике Српске и Србије, а манифестацију ће отворити монодрама „Лудакови записи” у продукцији Милановачког позоришта, најавио је Предраг Лошић из Културног центра Горњи Милановац.

– Сусрет ће почети премијерним извођењем монодраме „Лудакови записи”. Представа је инспирисана истоименом Гогољевом приповетком, која је својевремено имала снажан утицај на писце тадашње Европе, чак и на великог Достојевског који је, инспирисан овом приповетком, написао „Записе из подземља”. Представу је на сцену поставио Бранко Кнежевић, а улогу чиновника Антонија Ивановића тумачи Иван Пантовић.

У такмичарском делу фестивала публика ће имати прилику да погледа пет представа – МИЛИОН И ПО (Позориште „Даске“, Лакташи (РС, БиХ)), СУМЊИВО ЛИЦЕ (Дом културе „Радивој Увалић Бата“, Прокупље), СА(Х)РАНА ДЕЛА ВИЛИЈЕМА ШЕКСПИРА (Градско позориште Јагодина), ВЕЧЕРЊА РУЖА („Театар 011” Београд), ХАМЛЕТ У МРДУШИ ДОЊОЈ (Културно друштво „Лошки одер“, Шкофја Лока (Словенија)).

Све представе ће бити извођене на Великој сцени Културног центра Горњи Милановац са почетком у 20 часова.

Додела награда и признања биће одржана 16. јула. У част победника фестивала, Милановачко позориште ће извести драму „ЛЕГИЈА ЧАСТИ” (Прича о Милунки Савић) Братислава Браце Петковића у режији Бранка Кнежевића.

Сусрет ће употпунити изложба о Милановачком позоришту и изложба „Позоришни портрети”, аутора Бојана Николића.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *