[rstr_selector]

Moravski koridor – privredna šansa gradova u regionu

Auto-put Preljina-Pojate, koji bi trebao da počne da se gradi u maju ove godine, predstavljaće šansu za oporavak privrede i dolazak novih investitora, jednoglasni su u oceni gradonačelnici gradova i predsednici opština kroz koje će proći trasa moderne saobraćajnice.

Auto-put koji pripada “Koridoru 12” prolazi kroz Čačak, Kraljevo, Vrnjačku Banju, Ćićevac, Varvarin, Trstenik i Kruševac, a o njegovom značaju najbolje govori činjenica da duž njegove trase živi oko pola miliona ljudi. Očekuje se da prve deonice budu puštene za saobraćaj do 2015. godine, a ceo auto-put Preljina- Pojate do 2017. godine.

Šta će izgradnja ovog auto-puta značiti za stanovnike Varvarina i Ćićevca i kako protiče eksproprijacija zemljišta čućemo od čelnika ovih opština. Pomoćnik predsednika opštine Varvarin, Željko Damnjanović, zadužen za privredu, prolaskom auto-puta, najavljuje i izgradnju industrijske zone:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/eljko-damnjanovi{/soundcloud}

Slavoljub Simić, zamenik predsednika opštine Ćićevac, kaže da će izgradnjom Moravskog koridora Ćićevac biti “proširen”, budući da trasa auto-puta ide pored ove opštine:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/slavoljub-simi{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Вести | Одабране вести

Данас почиње 45. Међународни сајам туризма

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024