[rstr_selector]

Мото-крос трке овог викенда на Јељењу

У суботу ће се возити квалификациони тренинзи и две трке у којима ће наступити и најмлађе категорије до шест година, а у недељу су на програму главна такмичења у оквиру којих ће бити одржано десет трка.

На стази ,,Милош Љескић” на Јељену у Горњој Горевници, за викенд се одржава трећа трка Међународног шампионата Алпе Адриа у мото-кросу, која ће се бодовати и за Отворени шампионат Србије. Чачак је први пут домаћин ове трке вишег ранга, која ће бити одлучујућа у оквиру Алпе Адриа шампионата. Слободан Танасковић, председник АМСК „Чачак“, у најави ове трке каже да се очекује око 100 такмичара из Србије и иностранства, од којих је њих 15 из два чачанска клуба.

– У историји дугој 45 година одржавања трка на Јељењу, ово је прва међународна трка највишег ранга код нас, на којој такмичари учествују као репрезентација, а бодују се и екипе нација. Тренутно је на првом месту Хрватска, на другом Србија, на трећем Босна и Херцеговина. Ово такмичење је отвореног карактера, па поред уобичајених држава учесница могу се очекивати и такмичари из других држава. Имамо пријаве из Грчке, Хрватске, Македоније, Босне и Херцеговине, Румуније, Бугарске. Учествују и наши такмичари којих има око 60 из наша два клуба домаћина – АМСС „Чачак” и „Танаско Рајић”. По први пут ће за нас возити такмичари из Словеније. У питању су браћа Урбас, добро позната нашим љубитељима мото-спорта. Један ће возити за  АМСС „Чачак” а други за Клуб „Танаско Рајић”.

Сутра ће се возити квалификациони тренинзи и две трке у којима ће наступити и најмлађе категорије до шест година, а у недељу су на програму главна такмичења у оквиру којих ће бити одржано десет трка, рекао је Танасковић и додао да ће публика имати прилику да на стази Јељен пружи подршку најмлађим такмичарима и ужива у тркама професионалаца у овом спорту.

– Имамо три класе до шест година и две класе до 10 и 12 година. Учествоваће укупно 30 малишана, како из Србије тако и из иностранства, па ће публика имати прилику да, поред професионалаца, подржи и најмлађе такмичаре.

По речима саговорника, организатори су предузели све мере како би се испунили неопходни услови да трка протекне безбедно, како за такмичаре, тако и за посетиоце.

– Стазу смо припремили по свим техничким стандардима и правилима. Осим дела који се тиче инфраструктуре, усредсредили смо се и на безбедности публике и гледалаца. Оградили смо велики део стазе, јер ипак је безбедност на првом месту. Надам се да ћемо се показати као достојни домаћини како пред страним тако и пред нашим такмичарима.

Оне који планирају да дођу на трку, Танасковић подсећа на радове на мосту преко Горевничке реке где морају да испоштују постављену светлосну сигнализацију.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *