Претрага
[rstr_selector]
Ilustracija

Motorne sanke sutra stižu u Kosjerić

Opština Kosjerić sutra će potpisati ugovor sa donatorom koji im je poklonio motorne sanke. Kako kaže predsednik opštine, Milijan Stojanić, sanke će sutra biti predate na korišćenje Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Kosjeriću.

– Njihova vrednost je oko 8.000 evra, a nama će značiti više od toga. Pre svega tu mislim na Gorsku službu i vatrogasce kod kojih će ove sanke stalno biti u funkciji. Ove sanke neće koristiti samo opštini Kosjerić nego ćemo ih pozajmljivati čitavom Zlatiborskom, a ako treba i Moravičkom okrugu. Zapravo, sanke će ići po čitavom okruženju, gde god budu bile potrebne. Naša Vatrogasna jedinica sa ovim sankama će stizati do svih građana koji su u nevolji, a koji nam se obrate, kaže Stojanić.

Još ima dobrih ljudi

Stojanić kaže da se darodavac iz Beograda ponudio da nešto daruje opštini Kosjerić, ali da nije imao ideju šta bi to moglo da bude.

– S obzirom na to da je ovo brdsko-planinski kraj, došli smo na ideju da to budu motorne sanke. U našoj opštini ima zaista mnogo nepristupačnih delova i nama je ceo januar bio problematičan u smislu vremenskih prilika. Zbog svega toga je donacija u vidu motornih sanki dobrodošla, rekao je predsednik opštine Kosjerić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *