[rstr_selector]

Na mestima ukljonjenih garaža bare i smeće

U Čačku već mesecima traje akcija uklanjanja bespravno podignutih garaža, koje mahom demontiraju vlasnici o svom trošku. Uklonjene su pojedine garaže u Aveniji, u centru grada, Ljubiću, kao i u nekim delovima Alvadžinice.

Većina javnih površina na kojima su se do nedavno nalazile garaže još uvek nije uređena. Na mestima nekadašnjih limenih garaža sada su bare i blato, pa vlasnici automobila taj prostor više i ne koriste za parkiranje, već automobile ostavljaju na suvom, tačnije na trotoarima i uređenim površinama. Tako su pojedine lokacije, na kojima su nekada bile garaže, sada postale mini-deponije.

Čačansko Javno preduzeće „Gradac“, zajedno sa lokalnim Savetom za bezbednost u saobraćaju, bilo je inicijator da se uklone garaže koje su zaista predstavljale ruglo u mnogim delovima grada. Gradske inspekcijske službe postupale su po ovoj odluci, međutim nije se otišlo korak dalje da  te površine dobiju neku korisnu namenu.

U Javnom preduzeću „Gradac“, kao odgovor na naše pitanje „čija je to obaveza“ odgovorili su veoma šturo i odgovornost za neuređene površine prebacili u „dvorište“ gradske inspekcije. U „Gradcu“ kažu „da je pitanje uklanjanja garaža i divljih deponija prevashodno pitanje za Gradsku upravu za inspekcijski nadzor i Komunalnu policiju“.

Odgovor na pitanje, čija je obaveza da se urede površine koje su nekada zauzimale limene garaže, iz „Gradca“ nismo dobili.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *