Претрага
[rstr_selector]

Najavljena rekonstrukcija atletskog stadiona

U okviru skortskog kompleksa kraj Morave, najavljeno je da će već naredne godine Čačak dobiti novu atletsku stazu. U Gradskoj upravi raspisan je tender za izradu projekta rekonstrukcije atletskog stadiona, a planirano je da se sa radovima počne već na proleće.

Postoje obećanja da će se i država finsansijski podržati ovu ideju. Planirano je da atletsko igralište, nakon rekonstrukcije, može da dobije sertifikat za atletsku stazu II ili III konstruktivne kategorije, što je uslov za održavanje regionalnih i evropskih juniorskih takmičenja.

Poslednjih godina sportisti Atletskog kluba „Sloboda“ u Čačak su doneli brojna priznanja. Njihov trener Slobodan Nidžović među prvima pozdravlja ovakav potez.

– Čačak je poznat atletski centar, jer smo u prošlim vremenima imali pregršt reprezentativaca koji su predstavljali našu državu i naš grad, pre svega. Imamo i sada plejadu mladih atletičara koji u ovaj grad donose medalje poput Nemanje Kojića i Bojane Kaličanin koji su kandidati za velika sportska takmičenja, dobijanjem moredne atletske staze, svi oni dobiće šansu da se ravnopravno sa svojim kolega pripremaju za predstojeća takmičenja u svom gradu. Atletski stadion biće dostupan svim sportistima, a o potrebi da se on sanira možda najbolje svedoči činjenica da se na stazi dnevno nađe najmanje oko 500 sportista i rekreativaca. Čačak je bio prvi grad u staroj Jugoslaviji koji je sedamdesetih godina dobio tartan stazu. Vremenom, ona je ruinirana i došlo je vreme za obnovu. U planu je i izgradnja tribina, a prema onome što je planirano da se uradi u Čačku će moći da se održavaju i Olimpijske igre. Biće ovo opšte dobro za čitav region, ne samo za Čačak – izjavio je Slobodan Nidžović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести