Претрага
[rstr_selector]

Najviše para iz gornjomilanovačke kase u 2016. za investicije

Najveći deo budžeta za narednu godinu, koji je gornjomilanovačka Skupština usvojila prošle nedelje, biće upotrebljen za izgradnju i razvoj ove opštine.

Milisav Mirković, predsednik opštine, kaže da će investicije i naredne godine biti prioritet među kojima su završetak radova na odmaralištu u Buljarici, rekonstrukcija spomen kompleksa „Brdo mira“, kao i asfaltiranje 40 kilometara saobraćajnica.

– Mi smo se opredelili da 40 odsto budžeta, a možda to bude i 50 odsto, ide na investicije. Svakako najveće ulaganje, a to je i najveća investicija u oblasti kulture u Srbiji, je izgradnja Doma kulture. Investiraće se i u uređenje spomen kompleksa „Brdo mira“, deo radova na odmaralištu u Buljaruci obavljen je ove, a deo će naredne godine. Izvršene su sve pripreme da se u narednoj godini krene sa izgradnjom pomoćnog stadiona, radiće se na uvođenju video nadzora u ustanovama gde za to postoje potrebe, a radiće se aneks vrtića, nastavićemo da gradimo kuće koje su oštećene u klizištima. Značajna stredstva smo izdvojili za izgradnju pristupnih saobraćajnica auto-putu i industrijsku zonu, za otkup Tešića kuće, nastaviće se uzgradnja vodovoda ka Rudniku. Računamo da ćemo asfaltirati 40 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, a istovremeno, 100 kilometara će biti uređeno i nasuto. Radi se nova apoteka u Domu zdravlja i značajna sredstva su izdvojena za nabavku računarske opreme i poboljšanje uslova rada zaposlenih u zdravstvu – izjavio je Milisavc Mirković, dodajući da će se sredstvima i dalje racionalno raspolagati.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024