Nakon 51 godine uspešnog rada, Dom kulture i zvanično postao Kulturni centar...

Nakon 51 godine uspešnog rada, Dom kulture i zvanično postao Kulturni centar Čačak

„Bez obzira na to o kom se programu radilo, uvek smo težili jednom cilju – da pokušamo da zadovoljimo ukuse najrazličitije publike. I u starosnom smislu i u smislu interesovanja. A trudićemo se da to činimo i ubuduće.”

0
Foto: Dženarika Info

Dom kulture Čačak slavi svoj 51. rođendan, a ujedno i menja naziv u Kulturni centar Čačak. Osnovan davne 1971, kroz sve ove godine bio je stožer kulturnih dešavanja u našem gradu, a svojim programskim sadržajima trudio se da zadovolji ukus različite publike, priča Dušan Jakovljević, PR Kulturnog centra Čačak.

– Uz dužno poštovanje ostalim ustanovama kulture koje su na neki način, svaka za sebe, specijalizovane za neke oblasti, mi smo bili stožer kulturnih dešavanja u našem gradu u tom smislu što su se kod nas prelamale različite programske celine. Za ovih 51 godinu održano je više stotina koncerata, brojne izložbe su otvorene, prikazani filmovi, održana predavanja, književne večeri, filmski programi. Ali bez obzira na to o kom se programu radilo, uvek smo težili jednom cilju – da pokušamo da zadovoljimo ukuse najrazličitije publike. I u starosnom smislu i u smislu interesovanja. Smatram da smo u toj nameri i uspeli, a trudićemo se da to činimo i ubuduće.

Pored lokalnih događaja, ova ustanova kulture je tokom godina rada realizovala i brojne edukativne aktivnosti.

– Imamo svoj Likovni studio i studio za animaciju ,,Animatik”. Tu nam je i glumačka radionica, za one nešto malo mlađe, do 15 godina, kao i Glumački atelje za starije. Glumački atelje je svojevrsni naslednik nekadašnjeg veoma popularnog Dramskog studija Doma kulture. Moram da pomenem i Baletski studio, uz podsećanje da Baletska škola ,,Lujo Davičo” iz Beograda ima samo tri izdvojena odeljenja u Srbiji, a jedno od ta tri odeljenja se nalazi kod nas.

Dom kulture od juče nosi naziv Kulturni centar Čačak. Iako sada predstoje administrativne procedure oko promene imena, sugrađani mogu računati na to da je naziv već promenjen. Možda će im u početku to biti neobično, kaže Jakovljević, ali dodaje da ne sumnja da će se brzo priviknuti na novi naziv.

Povodom proslave rođendana, Kulturni centar Čačak poklanja sugrađanima pozorišnu predstavu ,,Ljubav u Savamali”, u produkciji Zvezdara teatra. Predstava je na repertoaru večeras u 20 časova. Ulaz je slobodan, a besplatne ulaznice se preuzimaju na biletarnici.

POSTAVI ODGOVOR