Naredne godine Sabor trubača trajaće četiri dana

Naredne godine Sabor trubača trajaće četiri dana

0

U nedelju je završen 55. Sabor trubača u Guči, koji je ove godine posetilo nešto manje saboraša nego prethodnih godina. Pobednik ovogodišnjeg Sabora je Saša Krstić iz Zagužanja, nagrada publike „Zlatna truba“ pripala je Bojanu Krstiću iz Vladičinog Hana, za najbolji orkestar proglašen je Nenad Mladenović iz Vranja, a najizvornije muziciranje je prikazao orkestar „Barka“ iz Knjaževca.

Zoran Vučićević, direktor Centra za kulturu i sport opštine Lučani, kaže da je zadovoljan programom i organizacijom ovogodišnjeg Sabora, ali ističe da je bilo propusta i manje posećenosti, zbog čega će, kaže on, sledeći Sabor trajati kraće.

– Tačno je, ove godine je bilo nešto manje saboraša nego prethodnih godina, ali i pored toga poseta je bila dobra, naročito u četvrtak, petak i subotu. Kao direktor ustanove koja je pripremala kulturno-umetnički program na saboru, nemam razlog da budem nezadovoljan, svi programi su bili zapaženi i imali su veliku posećenost. Ne poričem da je bilo propusta, trudićemo se da naredni sabor bude bolje organizovan, sa boljim programom, sa više izvođača… Da napomenem da je ove godine sabor trajao sedam dana, međutim već naredni sabor će najverovatnije trajati četiri dana, odnosno, četvrtak, petak, subotu i nedelju, jer za više nema nio potrebe ni opravdanosti – rekao je Zoran Vučićević.

POSTAVI ODGOVOR