Nastavljaju se radovi na izgradnji brane Svračkovo

Nastavljaju se radovi na izgradnji brane Svračkovo

Klizište koje je u protekle dve godine usporilo radove na izgradnji brane Svračkovo je sanirano, a v.d. direktora preduzeća „Rzav“ iz Arilja, kaže da je kašnjenje uspešno nadoknađeno pojačanom dinamikom radova krajem prošle godine

0

U okviru izgradnje brane Svračkovo, prošle sedmice je probijen optočni, a juče tunel temeljnog ispusta. Trenutno se radi iskop na optočnom tunelu, a narednog meseca trebalo bi da počne i njegovo betoniranje, kaže Zoran Barać, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Rzav“ iz Arilja.

– Radovi se odvijaju dobro, na osnovu dinamike koju smo postavili. Sve se prati finansijski, a za ovu godinu imamo i potpisane ugovore sa Ministarstvom, navodi Barać.

U planu izgradnja trećeg tunela 

Klizište koje je u protekle dve godine usporilo radove na izgradnji brane Svračkovo je sanirano, a Barać kaže da je kašnjenje uspešno nadoknađeno pojačanom dinamikom radova krajem prošle godine, što omogućava nove planove za ovu godinu.

– U 2016. godini smo imali jedno klizište koje je dosta usporilo radove, a to se onda prenelo i na 2017. godinu. Nismo mogli dovoljno da radimo na ova dva tunela jer je bilo u pitanju ozbiljno klizište, zbog čijeg saniranja smo izgubili skoro čitavu građevinsku sezonu. U ovoj godini smo planirali da uradimo i treći tunel, odnosno tunel cevovoda za vodosnabdevanje, kaže naš sagovornik.

POSTAVI ODGOVOR