Претрага
[rstr_selector]

Nastavljaju se radovi na izgradnji brane Svračkovo

U okviru izgradnje brane Svračkovo, prošle sedmice je probijen optočni, a juče tunel temeljnog ispusta. Trenutno se radi iskop na optočnom tunelu, a narednog meseca trebalo bi da počne i njegovo betoniranje, kaže Zoran Barać, vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Rzav“ iz Arilja.

– Radovi se odvijaju dobro, na osnovu dinamike koju smo postavili. Sve se prati finansijski, a za ovu godinu imamo i potpisane ugovore sa Ministarstvom, navodi Barać.

U planu izgradnja trećeg tunela 

Klizište koje je u protekle dve godine usporilo radove na izgradnji brane Svračkovo je sanirano, a Barać kaže da je kašnjenje uspešno nadoknađeno pojačanom dinamikom radova krajem prošle godine, što omogućava nove planove za ovu godinu.

– U 2016. godini smo imali jedno klizište koje je dosta usporilo radove, a to se onda prenelo i na 2017. godinu. Nismo mogli dovoljno da radimo na ova dva tunela jer je bilo u pitanju ozbiljno klizište, zbog čijeg saniranja smo izgubili skoro čitavu građevinsku sezonu. U ovoj godini smo planirali da uradimo i treći tunel, odnosno tunel cevovoda za vodosnabdevanje, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Вести | Одабране вести

Сајам вина на Градској плажи у Чачку

12.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Конкурс Културног центра Чачак за излагање у 2025. години

10.07.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Међународни Врњачки карневал до 14. јула у Врњачкој бањи

08.07.2024