Претрага
[rstr_selector]

Nastavljaju se radovi na izgradnji kanalizacije u Ježevici, Zablaću i Vapi

U mesnim zajednicama Ježevica, Zablaće i Vapa uskoro će biti nastavljeni radovi na izgradnji mreže felakne kanalizacije, koja se u etapama gradi još od 2003. godine.

Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka za odlast mesne samouprave i infrastrukture, kaže da će meštani Zablaća i Vape ove godine dobiti kanalizaciju, a Ježevčani onda kada izmire novčani iznos za učešće u izgradnji.

– Prošle sedmice je raspisan javni poziv za izvođača radova na izgradnji sistema kanalizacije u mesnim zajednicama Ježevica, Zablaće i Vapa, dakle ove godine je u MZ Ježevica planirano da se uloži oko tri miliona dinara za izgradnju priključaka, u Vapu oko 700 hiljada i u Zablaće oko 800 hiljada, takođe za priključke na mrežu. Radovi se izvode etapno, u zavisnosti od nivoa prikupljenih sredstava na području tih mesnih zajednica, s obzirom na podjednako učešće grada i meštana. Očekujemo da će početak novih radova početi za dva meseca, jer je to period neophodan da se sprovede ova javna nabavka. U narednoj godini ćemo nastaviti sa radovima u MZ Ježevica, ali u zavisnosti od nivoa sredstava koje meštani budu uspeli da obezbede – rekao je Milan Bojović dodajući da očekuje da će kanalizaciona mreža u Zablaću i Vapi ove godine biti zu potpunosti završena.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *