Претрага
[rstr_selector]

Ne može bez kabla

Rekonstrukcija niskonaponske mreže u Donjoj Gorevnici traje već četiri godine. Prema rečima predsednika ove Mesne zajednice, Radovana Aleksandrića, više od 150 meštana Donje Gorevnice ima problem sa snabdevanjem električnom energijom.

– Niskonaponska mreža je rekonstruisana do pola sela. Radovi su završeni u takozvanom gornjem kraju sela, dok smo u donjem postavili stubove, ali u Elektrodistribuciji u Čačku stalno tvrde da nema kabla. Mi više ne znamo kome da se žalimo. Stalno idemo u Elektrodistribuciju i podsećamo da radovi u našem selu treba da budu završeni. Međutim, oni stalno imaju isti izgovor, a to je nedostatak materijala. Zbog toga smo ovoga puta rešeni da se žalimo direkciji EPS-a u Beogradu ne bismo li našli rešenje. Nama u selu trenutno zbog njihovog nedostatka amterijala problem sa elektrosnabdevanjem ima 150 meštana i to mora da se reši, kategoričan je Aleksandrić.

Školu su zatvorili meštani

Od ove školske godine Osnovna škola u Donjoj Gorevnici ne radi. Predsednik Mesne zajednice, Radovan Aleksandrić tvrdi da su je svoijm činjenjem zatvorili sami meštani.

– Osnovna škola u našem selu bila je izdvojeno odeljenje mrčajevačke Osnovne škole. Međutim, iako su imali školu u svom selu, pojedini meštani Donje Gorevnice su svoju decu vozili u školu u Mrčajevce. Mi bismo sada imali preko 25 učenika u našoj školi da oni nisu tako radili. Zbog toga zaključujem da su meštani Gorevnice zatvorili ovu školu, kaže Aleksandrić.

I nepostojanje seoske prodavnice je problem za selo

Predsednik Mesne zajednice „Jovan Kursula“ u Donjoj Gorevnici, Radovan Aleksandrić smatra da je veliki problem za selo od oko 800 stanovnika to što nemaju prodavnicu.

– Mi sada radimo sanaciju lokala u kojem je nekada radila prodavnica, ali i adaptaciju seoskog Doma kulture, ali ne možemo da nađemo nikog ko bi pristao da ovde otvori prodavnicu. Dve privatne koje su nekada radile u Donjoj Gorevnici zatvorene su u toku ove godine, a „Jelica“ je zatvorena još pre 15 godina. Pregovarali smo sa vlasnicima nekoliko trgovina, ali niko nije zainteresovan da ovde otvori svoj prodajni objekat. Ipak, ne gubimo nadu, rekao je Aleksandrić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *