[rstr_selector]

Ne nazire se kraj radovima u ulica Đorđa Tomaševića

Čačanska ulica Đorđa Tomaševića, ni posle četiri godine od početka rekonstrukcije nije dobila svoj konačan izgled. Bez trotoara je deo ove ulice od pumpe 7. juli do kružnog toka u Ljubiću. Nedavno je ta deonica kolovoza presvučena završnim slojem asfalta i tu priliku su iskoristili predstavnici grada i Javnog preduzeća „Gradac“ za slikanje i davanje, po starom dobrom običaju, nerealnih obećanja. Tom prilikom je rečeno da će trotoari na ovoj deonici biti završeni do kraja prošlog meseca. Za razliku od političara, građani koji žive ili rade u ovoj ulici pune četiri godine se nose sa problemima koji su ih zadesili zbog odugovlačenja radova.

– Ovu instalaciju je trebalo pre postaviti, a oni su ovo uradili, povaljali i sada je ponovo iskopavaju. Kako bi naš narod rekao, ovde se ne zna „ni ko pije, ni ko plaća“. Ovde uopšte ne postoji raspored ni ko pravi radove, ni šta treba uraditi, ni kada treba postaviti kablove jer svi rade na svoju ruku. Za desetak dana ništa nisu uradili. Pre sedam dana su počeli sa raskopavanjem kablova za telefon, za šta li je ni sam ne znam. Ovde se radi četiri godine i još se ništa nije uradilo. Jutros je bilo sedam – osam radnika koji rade sa jednim kipom i jednim kamionom koji raskopava zemlju. Što se tiče udela za električnu rasvetu, postavili su bandere pre godinu dana i niti su stavili lampe, niti je ko šta uradio. To je jedan haos i ruglo, samo da još neko ovo vidi, slika i da obnaroduje. Predsednik treba da dođe da vidi, treba da ga je sramota onoga što je rekao. Nema šanse da ovo bude odrađeno do prvog oktobra, moglo bi da bude odrađeno do Nove godine ako bi radili kako treba – rekao je Čačanin koji u ovoj ulici ima firmu.

Peznioner Petar Vujović, nekadašnji komandir čačanske saobraćajne policije, živi u ovoj ulici i svakodnevno posmatra odvijanje saobraćaja ulicom koja nema propisane dozvole i koja zvanično nije puštena u saobraćaj. Osim zamerki na loše izvedenim radova, Vujović zamera čačanskoj saobraćajnoj policiji i nadležnima što nisu obavili procenu bezbednosti trenutno jedne od najprometnijih saobraćajnica u Čačku.

– Osvetljenje na pola ulice nije urađeno, postavljeni su električni stubovi, ali nije postavljeno osvetljenje, tako da to ugrožava bezbednost. Trotoari nisu urađeni od pumpe „7.juli“, pa sve do kružnog toka u Ljubiću. Tuda se kreću deca koja idu u školu „Tanasko Rajić“. Kreću se kolovozom umesto trotoarom. Radovi su u toku, ali sve teče sporo i ne znam čime se oni rukovode kada kažu da će to za deset dana biti gotovo. Postoji sledeća činjenica, ova ulica je postala veoma opasna deonica puta, u uslovima kada se na ulici izvode radovi, kada postoje i dopunski saobraćajni znaci vezani za izvođenje radova uz ograničenje brzine na 40 km, ovde se vozi preko 100 kilometara na sat. Sinoć sam bio na benzinskoj pumpi, kada je pored mene prošao autobus sa putnicima koji je vozio preko 100. Ovde svakodnevno, vozači voze takvom brzinom koja će zasigurno, ako se tako nastavi, ugroziti bezbednost. Policija ne vrši apsolutno nikakvu kontrolu, a neophodno je kontrolisati brzinu, inače će ova ulica, s obzirom na njene karakteristike, sigurno biti jedna od najnebezbednijih u gradu – rekao je Petar Vujović.

Kada je delegacija gradskih čelnika pre više od tri nedelje obišla gradilište u Đorđa Tomaševića rečeno je da će nedostajući trotoari biti završeni do kraja septembra čime bi se konačno i okončali radovi u ovoj ulici. Upitan da prokomentariše kojom dinamikom se oni izvode i da li će taj rok biti ispoštovan tehnički direktor „Gradca“ Nebojša Jelušić“ je rekao:

– Nemojte mene to pitati jer ja tamo nisam ni nadzornik ni izvođač radova. Ne mogu da vam dam tačan odgovor na to,ali postoji obećanje da ce to biti završeno do kraja oktobra.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *