Претрага
[rstr_selector]

Nedostaju vodoinstalateri u Mrčajevcima

Javno komunalno preduzeće „Moravac“ iz Mrčajevaca ima 3.000 korisnika usluga i samo dva vodoinstalatera. Ovom preduzeću inače nedostaje 15 radnika, kaže direktorka Dragica Vujanić, ali naglašava da će radna mesta biti sukcesivno popunjavana u narednih 10 godina, tačnije biće primana po dva radnika godišnje.

– Jedan vodoinstalater pokriva takozvano područje preko Morave, odnosno sela Kukići, Lipnica, Zablaće i Ježevica, a drugi Bresnicu, Mrčajevce, Donju Gorevnicu i Katrgu. Inače, u našem planu od ove do 2021. godine planirana je popuna upražnjenih radnih mesta zbog odlaska radnika u penziju. Mi imamo potrebe i za novim kadrovima zarad ostvarivanja ciljeva, ali to ćemo činiti ili uz saglasnost Ministarstva ili internim konkursom. Uglavnom su nam potrebni fizički radnici, operativci poput pomenutih vodoinstalatera da bismo mogli efikasno da otklanjamo i saniramo sve probleme na terenu, kaže Vujanić.

Planirano povećanje cena

Javno komunalno preduzeće „Moravac“ iz Mrčajevaca planiralo je da za 5% poveća cene svojih usluga u narednom desetogodišnjem periodu. Direktorka ovog preduzeća, Dragica Vujanić, ističe da je neophodno izjednačiti cenu za domaćinstva i privredu, ali i da je to nemoguće učiniti u kraćem vremenskom periodu. Naime, projektovana cena trebalo bi da iznosi 87,18 dinara što će biti realizovano postepenim rastom cene usluga do 2026. godine.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *