Претрага
[rstr_selector]

Negovanović i Petković ćute o imovini

Vodeći ljudi Čačka Veljko Negovanović, predsednik Skupštine grada i Ljubodrag Petković, koji kao sekretar tog istog parlamenta treba da brine o sprovođenju važećih zakona i propisa, nisu u Zakonom predviđenom roku dostavili izveštaje o svojoj imovini i prihodima Agenciji za borbu protiv korupcije.

Kao što smo ranije objavili, to nije uradio ni Saša Obradović, pomoćnik gradonačelnika Čačka.

Gradska uprava Čačka je 2. oktobra prošle godine obavestila Agenciju za borbu protiv korupcije da je pomoćnik gradonačelnika Saša Obradović stupio na novu funkciju 23. jula, a da su Negovanović i Petković reizabrani 11 dana ranije.

Imenovani po stupanju, odnosno ponovnom stupanju na funkciju nisu dostavili izveštaj o imovini i prihodima, pa će Agencija, shodno članu 50. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, pokrenuti postupak u kome će se utvrditi da li postoji povreda Zakona – kaže se u dopisu Agencije za borbu protiv korupcije.

Inače, Negovanović i Petković su istoj Agenciji u prethodnom mandatu 2010. godine dostavili izveštaje o svom imovnom stanju. U to vreme, Negovanović je kao predsednik Skupštine grada, imao platu od 85.507 dinara. Od nekretnina upisao je dvosoban stan od 60 kvadrata, koji je kupio. Posedovao je i pežo 206, koji je proizveden 2002. godine, kao i bankarsku štednju.

Ljubodrag Petković je za svoj posao sekretara iz gradske kase podizao 62.701 dinar. Pored toga, Petković je dobijao 5.947 dinara kao naknadu za rad u Gradskoj izbornoj komisiji od 1. januara 2009. do 1. januara 2010. godine. Kao i njegov partijski kolega iz Socijalističke parije Srbije, Petković ima dovosoban stan čija je površina nešto više od 64 kvadrata, koji je stekao otkupom. Jedan je od naslednika zemljišta od 80 ari i još jedne parcele za koju nema upisane površine. Imao je škodu feliciju iz 2000. godine, kao i štedne uloge u banci.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести