[rstr_selector]

Nema bioskopa do daljnjeg

Krajem prošle godine u Čačku je na velika zvona objavljeno otvaranje bioskopa, ali sudeći po najnovijim informacijama od tog posla najverovatnije neće biti ništa.

Bioskop je trebalo da počne sa radom u Domu kulture, a grad je za kupovinu opreme u ovoj godini izdvojio 3,5 miliona dinara. Međutim izdvojena sredstva su i više nego skromna da bi se kupila profesionalna oprema. Naime, u Gradskoj upravi za društvene delatnosti kažu da je taj iznos nedovoljan za kupovinu DCP uređaja, jer je njegova cena naglo skočila izbacivanjem iz upotrebe klasične filmske trake.

Načelnik Uprave za finansije, Zoran Todosijević, prošle godine je izjavio da će se u Čačku prikazivati besplatne projekcije u bioskopu koji će raditi u okviru Doma kultire. Međutim, kada smo ga danas pozvali da prokomentariše razvoj situacije nastale oko ovog pitanja, Todosijević je rekao da nije nadležan i uputio nas na Gradsku upravu za društvene delatnosti.

Miroslav Vujović, načelnik ove uprave, takođe je potvrdio da oprema koja je neophodna za projekciju multimedijskih sadržaja nije nabavljena. Vujović kaže da iz Doma kulture za te namene nisu ni trebovali sredstva.

U Domu kulture biće nastavljene projekcije filmova domaće i evropske produkcije, koji će se prokazivati dva puta mesečno na staroj opremi.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *