Претрага
[rstr_selector]

Nema para za medije koji kritikuju vlast

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća u Čačku, bez diskusije, odbijeno je izuzeće Mirjane Đoković, na članstvo u Komisiji za dodelu sredstava lokalnim medijima.

Ona je izjavila da neće glasati za finansijsku podršku onim glasilima koja kritikuju rad članova njene stranke, a ujedno predstavljaju i aktuelnu vlast. Odbijanje zahteva da se pomoćnica gradonačelnika, Mirjana Đoković, inače nekadašnja novinarka, a sadašnja članica Srpske napredne stranke, zbog ovakvih istupa povuče iz komisije, javnost ocenjuje kao „zavrtanje slavine slobodnim medijima“ u Čačku.

Vlasnik i urednik medijske kuće „Jutro production“, Stojan Marković, koji je inače podneo ovaj zahtev govori zašto je tražio da se Mirjani Đoković oduzme pravo odlučivanja o dodeli sredstava lokalnim medijima:

{soundcloud}https://soundcloud.com/dzenarika/stojan-markovi|610|166{/soundcloud}

Marković govori i o trenutnom medijskom, ali i političkom miljeu Čačka, dodajući da se po dešavanjima u ovom gradu može zaključiti da se vraćaju vremena medijskog mraka iz devedesetih:

{soundcloud}https://soundcloud.com/dzenarika/stojan-markovi-2|610|166{/soundcloud}

Gradsko veće odbilo je bez ijedne reči diskusije predlog koji je stigao iz redakcije Stojana Markovića. Marković kaže da je predsednik Komisije za dodelu sredstava Aleksandar Dačić, kao razlog da ne izuzme Đokovićevu, pronašao veoma loš izgovor:

{soundcloud}https://soundcloud.com/dzenarika/stojan-markovi-1|610|166{/soundcloud}

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести