Nevreme na Rudniku lomilo stabla

Nevreme na Rudniku lomilo stabla

0

Varošicu Rudnik, sinoć je pogodilo snažno nevreme praćeno grmljavinom, kišom i olujnim vetrom, koji je lomio stabla. Prema rečima Čeda Nikolića, predsednika ove mesne zajednice, nevreme je trajalo dvadesetak minuta, a od sinoć je varošica Rudnik bez struje.
– Prema mojim saznanjima, do kvara na dalekovodu je došlo zbog udara groma, a bez struje su i skoro sva okolna sela. Problema ima i na lokalnim putevima u vidu nanosa koji je za sobom ostavila kišna bujica. Funkcionisanje gradskog vodovoda na Rudniku takođe zavisi od električne energije, ali za sada nema teškoća u snabdevanju vodom, jer u rezervoarima još uvek ima vode. Nestanak struje doprineo je i otežanom funkcionisanju fiksne i mobilne telefonije. Na pojedinim lokacijama na Rudniku nema signala mobilne telefonije, zbog čega je otežana komunikacija, pa još uvek nemam precizne informacije o posledicama sinoćnjeg nevremena. U nevremenu su najteže prošla naselja Majdan, Brezovice, Ćeramide i Gradovi, rekao je Čedo Nikolić.

Snabdevanje strujom normalizovano

U pogonu Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu su rekli da je kvar na dalekovodu za Rudnik saniran danas oko podneva i da je stanje sa elektrosnabdevanjem u varošici i okolnim selima normalizovano.

– Imali smo kvarove na dalekovodima 35 kV od Topole i Jarmenovaca za Rudnik usled grmljavine. Nakon provere u kakvom stanju su 10 kV vodovi, svi dalekovodi su pod naponom i varošica Rudnik je dobila struju. Međutim, ostao je veliki broj kvarova na niskonaponskoj mreži u selima koja gravitiraju od Kragujevca pa sve do Požege, rekao je dežurni dispečer.

Odeljenje za vanredne situacije nije intervenisalo

Dragiša Broćić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga je rekao da intervencija usled udara groma na području okruga nije bilo i dodao da tokom i nakon olujnog nevremena nisu imali poziva građana.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR