Претрага
[rstr_selector]

Ništa od azila za nezbrinute životinje

Sudeći prema oglasu koji je raspisala Gradska uprava Čačka, izgradnja azila za nezbrinute životinje u ovom gradu samo je još jedno u nizu neispunjenih obećanja.

Na sajtu grada nedavno je osvanuo oglas u potrazi za najjeftinijim preduzećem koje će obavljati uslugu hvatanja i zbrinjavanja pasa lutalica. Iz ovog poteza gradskih vlasti može se zaključiti da od izgradnje prihvatilišta za napuštene životinje za sada nema ništa. Koliko do juče, predstavnici vlasti u nekoliko navrata najavljivali su izgradnju azila za smeštaj pasa lutalica, a pre nekoliko meseci čak je rečeno i da se pregovori o kupovini parcele u Milićevcima, privode kraju.

U budžetu grada Čačka za ovu godinu opredeljeno je 23 miliona dinara, namenjenih za isplatu izgubljenih sudskih sporova, otkup zemljišta i odštetu za ujede pasa lutalica. Ovaj celokupan iznos obezbeđen je kako bi se konačno rešio problem zbrinjavanja napuštenih životinja. Ali kako stvari stoje, ni ove godine neće se ući u rešavanje problema iako za to postoji novac.

Treba napomenuti da je prošle godine, Čačanima na ime odštete za ujede pasa bez vlasnika grad isplatio osam miliona dinara, a još dodatna tri miliona koštale su usluge azila u susednoj Požegi.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *