[rstr_selector]

Ništa od osvetljenja gradske plaže

Još pre mesec dana bilo je reči da će gradska plaža u Čačku biti osvetljena.

Na tu ideju došlo se zbog učestalih incidenata koji su se u noćnim satima odigravali na obalama Morave, najčešće posle fajronta kafića i restorana. U jednom od takvih nemilih događaja letos je gradska plaža osvanula sa polomljenim mobilijarom, među kojima su bile tek postavljene klupe i nadstrešnice.

 

Nedavnom sastanku na kome je bilo govora da će gradska plaža dobiti rasvetu, osim nadležnih iz Sportskog centra „Mladost“ prisustvovao je Stojan Vojinović, načelnik Inspekcijske uprave, pod čijim rukovođenjem je i komunalna policija koja bi trebalo da reaguje u ovakvim slučajevima. Sudeći po aktivnostima odgovornih za gazdovanje gradskom plažom, ni posle mesec dana, nema naznaka da će sijalice uskoro zasvetleti oko brane na Moravi. Stojan Vojinović proziva odgovorne čija je inicijativa za rasvetu izostala.

– Sa tim treba da se bavi Sportski centar „Mladost“ i sve ono što je grad ustupio na korišćenje, oni su u obavezi da to održavaju i da vode računa o tome. Recimo škole su u obavezi da brinu o dvorištima i svim onim što u katastarskoj parceli pripada školi, dakle direktori škola imaju i tu obavezu. Obaveza Sportskog centra „Mladost“ je da taj problem rešava, prema tome svi korisnici kojima je grad ustupio zemljište i objekte u obavezi su da to održavaju i da o njima vode računa, tako da i Sportski centar „Mladost“ bi trebao da podnese zahtev ili već sam da rešava pitanje onog dela zemljišne površine koje koristi. Ta obaveza proizilazi iz gradske skupštinske Odluke o komunalnom redu i opštem uređenju. Komunalna policija izlazi na teren na tu lokaciju. Međutim, oni dole faktički ne smeju da priđu jer nije osvetljeno i imaju problem, pogotovu negde posle ponoći. A, sada posle ove naše odluke o radnom vremenu, svi objekti poštuju radno vreme i verovatno se omladinci presele pored Morave, što je letos bio slučaj. Komunalna policija izlazi, ali uzalud je što oni idu tamo kada ne mogu da reaguju jer ih gađaju kamenjem i šta sve ne rade….- priča načelnik Inspekcijske uprave u Čačku.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести