Претрага
[rstr_selector]

Низом креативних активности Предшколска установа „Моје детињство” обележава 10 година рада

Поводом обележавања 10 година постојања и рада, Предшколска установа „Моје детињство” ће током новембра организовати бројне активности за малишане и њихове родитеље. Први догађај планиран је за данас у вртићу „Мали Капетан”, где ће бити одржан Фестивал игре и знања, а сви програми који се буду одржавали током овог месеца посвећени су како малишанима који похађају ПУ „Моје детињство”, тако и деци из других чачанских вртића, рекла је Сузана Симеуновић, директор ове предшколске установе.

– 20. новембар је Светски дан детета и Дан наше установе, али смо ми одлучили да један дан проширимо на више дана током новембра, како би некој од активности могли да присуствују сви који то пожеле, али и како бисмо обележили 10 година рада и постојања. Оно што има приоритет јесу активности за најмлађе. Данас од 17 до 19 часова одржава се Фестивал игре и знања у нашем вртићу „Мали капетан”, где ће деца имати прилику да се играју бојама, да истражују природу – светлост и сенке, да истражују свет робота и науку, па да се на један други начин играју са својим другарима али и са новим другарима из других вртића које ће упознати, а које родитељи данас доведу. Поред овог Фестивала, ми ћемо за малишане из наше установе од следеће недеље организовати Спортске дане. У пет наших вртића реализоваћемо такмичарске активности, али тако да малишани из различитих вртића гостују у вртићима у Слатини и у Прељини, где ће се ова активност спроводити у сарадњи са основним школама, а затим ћемо опет у „Малом капетану” организовати наставак активности у којима ће се сви такмичити.

Поред програма за децу, планиране су и активности, односно трибине и радионице за родитеље, најавила је саговорница.

– Припремили смо трибину за родитеље под називом „Дисциплина која спаја, а не раздваја” и која ће бити организована 23. новембра у вртићу „Мали капетан”. Аутор трибине, Жана Ердељан, причаће нам о посебном приступу васпитању, о позитивној дисциплини која помаже родитељима да нађу златну средину између строгоће и попустљивости. Желели смо да искуство које имамо са овом ауторком као психологом који ради са високо сензитивном децом и децом изазовног темперамента, предочимо и родитељима и упознамо их са принципима који ће можда њима помоћи у васпитању деце. Том приликом ћемо за заинтересоване родитеље припремити и радионицу са истом ауторком, на истом месту. Прославу 10 година нашег рада завршићемо свечаним програмом 27. новембра, такође у нашој установи, јер будући да овде градимо праксу то је право место да на њему одржимо прославу и уприличимо дружење са свим сарадницима, гостима и малишанима.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *