[rstr_selector]

Novac od kazni za puteve i edukaciju najmlađih učesnika u saobraćaju

U ovoj godini za unapređenje bezbednosti saobraćaja u Čačku biće utrošeno čak 50 miliona dinara, od čega će skoro polovina biti upotrebljena za popravljanje saobraćajne infrastrukture.

 

Ostatak sredstava, od po 2,5 miliona dinara, upotrebiće se za medijsko praćenje i naučno istraživački rad iz ove oblasti, a isto toliko namenjeno je i za edukaciju dece, profesora i vaspitača. Treću godinu zaredom grad izdvaja sredstva za izgradnju saobraćajnih poligona u predškolskim ustanovama i ovoga puta za ove svrhe opredeljeno je tri miliona.

Planirano je da se od naplaćenih saobraćajnih kazni nabave dva vozila za saobraćajnu policiju i to za mobilni centar video nadzora. U planu je nabavka softvera i novih uređaja video nadzora za gradske saobraćajnice u iznosu od oko osam miliona. Grad će finansirati i nabavku dugo obećavanog aparata za utvrđivanje prisustva narkotika kod učesnika u saobraćaju, a planirana je i kupovina vage za merenje nosivosti vozila.

Inače, u budžetu Čačka prihodi planirani od saobraćajnih kazni za 2014. godinu iznose 28 miliona dinara, ali je taj iznos narastao na 50 miliona, jer je iz prošle godine preneto 22 miliona neutrošenih sredstava.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *