Novac za zdravstvo i školstvo stiže u Čačak

Novac za zdravstvo i školstvo stiže u Čačak

Opšta bolnica i škole „1. novembar“ i „Vuk Karadžić“ u Čačku dobile su ukupno oko 30 miliona dinara za projekte kojima su konkurisale za sredstva Ministarstva pravde

0

Na konkursu Ministarstva pravde za raspodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja za krivična dela, tri institucije iz Čačka dobile su ukupno oko 30 miliona dinara. Najviše sredstava dobila je Opšta bolnica za projekat „Rekonstrukcija sa adaptacijom i sanacijom objekta zgrade bolnice i klinike-porodilišta“. Za ovaj projekat odobreno je više od 27 miliona dinara.

Interaktivna tabla

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „1. novembar“ je za projekat „Interaktivna škola“ dobila nepunih milion i 300 hiljada dinara, za koje će, prema rečima direktora škole Milorada Đondrića, kupiti pokretnu interaktivnu tablu, neophodnu za rad prvenstveno sa srednjoškolcima.

– Sada nam je, po novom nastavnom planu i programu, interaktivna tabla potrebna i u radu sa osnovcima. Imaćemo i interaktivni pod koji će nam mnogo značiti pogotovu zbog toga što u poslednjih nekoliko godina imamo mnogo dece sa autizmom. Za njih je veoma značajan taj interaktivni pod, koji je zapravo dvosmeran i usmerava se i na zid i na pod, kaže Đondrić.

Digitalna učionica

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ dobila je nešto više od milion dinara za projekat „Digitalna učionica“. Milko Ikonić, direktor škole, naglašava da je realizacija ovog projekta od izuzetne važnosti za uspešno obavljanje nastave informatike i računarstva.

– Projekat podrazumeva nabavku 30 računara za opremanje 30 radnih mesta u jednoj učionici. Mi već imamo kabinet sa nameštajem, odnosno stolovima i klupama. Postoji tu već i 30 računara, ali oni datiraju iz 2009. godine, tako da su zastareli. Sada će ta učionica biti kompletno opremljena zvučnicima, video projektorom i novim računarima tako da ćemo u potpunosti moći da radimo u skladu sa uputstvima Ministarstva prosvete za obaveznu nastavu računarstva i informatike od petog razreda, kaže Ikonić.

POSTAVI ODGOVOR