Nove medalje za bicikliste „Borca”

Nove medalje za bicikliste „Borca”

Na Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji biciklisti Borca osvojili novih pet medalja. Junior Stefan Sretenović osvojio je zlato i bronzu, poletarac Boško Veličić dve srebrne medalje i masters Toni Smiljanić bronzu

0

Prvenstvo Srbije u brdskoj i kriterijumskoj (uličnoj) vožnji održano je u nedelju 20. avgusta na Divčibarama i u Valjevu, u organizaciji Biciklističkog kluba „Boba“ iz Valjeva. Pre podne je voženo brdsko prvenstvo na Divčibarama kada su seniori i juniori vozili stazu dužine 10 kilometara. Na startu nije bilo seniora „Borca”, koji se nalaze na seriji trka u Kini. U juniorskoj konkurenciji Stefan Sretenović osvojio je treće mesto iza Dušana Stopića iz užičkog kluba „Era“ i Dušana Kostovića iz kragujevačkog „Radničkog”.

Poletarci su vozili stazu dužine 2,5 kilometra. Boško Veličić je osvojio drugo mesto iza Daria Cigića Parčetića iz kluba „S Team“ iz Sombora.

Boško Veličić drugi na Divčibarama
Boško Veličić drugi na Divčibarama

Veterani su vozili stazu dužine 6,5 kilometara. Toni Smiljanić je osvojio treće mesto, a pobednik je bio bivši reprezentativac Esad Hasanović iz Novog Pazara.

U kategoriji kadeta koji su vozili stazu dužine 7,5 kilometara, najbolje plasiran takmičar iz „Borca”, Bogdan Milošević, zauzeo je peto mesto.

Junior Borca Stefan Sretenović prvak Srbije u kriterijumskoj vožnji

Popodne je ulicama u centru Valjeva održano prvenstvo u kriterijumskoj vožnji. Za vreme takmičenja padala je kiša koja je prouzrokovala veoma klizavu stazu opasnu za vožnju, ali i u takvim uslovima biciklisti „Borca” su došli do novih medalja.
Poletarci su vozili četiri kruga po 1000 metara, a Boško Veličić je ponovo bio drugi iza takmičara iz Sombora.

Juniori i seniori su vozili zajedno 25 krugova. Odmah nakon starta nametnut je veoma jak tempo i odvojila se vodeća grupa seniora među kojima je bio i junior Stefan Sretenović koji je ubedljivo pobedio. Drugo mesto osvojio je Dušan Stopić, a treći je bio Dušan Kostović.

POSTAVI ODGOVOR