[rstr_selector]

Nove nagrade za čačanske balerine

Plesni studio čačanskog Doma kulture „Adagio“, koji vodi nastavnica baleta Snežana Aćimović, uspešno se predstavio na trećem internacionalnom plesnom festivalu Zlatibor Dance Open koji je održan 10. decembra. Balerine čačanskog baletskog studija su na ovom takmičenju osvojile tri prva mesta, jedno četvrto i jednu specijalnu nagradu.

Koreografija „Peron“ je proglašena najboljom u kategoriji klasični balet (juniori), a dodeljeno joj je i posebno priznanje – kotizacija za takmičenje na Kopaoniku u martu sledeće godine. U kategoriji savremeni balet (seniori), prvo mesto je pripalo koreografiji „Kavez“, a zahvaljujući vrhunskom izvođenju ove koreografije Čačanke su pozvane da gostuju u Italiji tokom leta 2017. godine.  

Prvonagrađena je bila i koreografija „Novac u rukama“ u kategoriji art dance (seniori), dok je Anđela Zelenović osvojila četvrto mesto u kategoriji klasični balet, stekavši jedinstveno iskustvo zajedničkog nastupa sa balerinama čuvene milanske Akademije Skuola di Danca.

Učestvovali plesači iz zemalja u regionu

Na takmičenju su pored plesača iz Srbije učestvovali takmičari iz Italije, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore. Izvedeno je više od 150 koreografija, a članovi žirija su bili Sabrina Bosko iz italijanske Akademije Scuola di Danza, Robert Majtas iz nemačkog Teatra Meiningen, Hose De La Kruz iz Broadway Dance Centra u Njujorku, kao i Jasmina Bajić i Nataša Galuza Jekić. 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *