Novi uspesi biciklista „Borca“

Novi uspesi biciklista „Borca“

Na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u biciklizmu u disciplini vožnja na hronometar, kadet „Borca“ Veljko Vučićević i poletarac Boško Veličić osvojili su šampionske titule, a senior Stefan Stefanović drugo mesto; u disciplini drumska trka druga mesta osvojili su senior Goran Antonijević i seniorska ekipa, kadet Dimitrije Jeremić i kadetska ekipa i ekipa poletaraca

0

Prvenstvo Srbije u vožnji na hronometar održano je u Erdeviku u petak na stazi od Erdevika do Kukujevaca i nazad. U disciplini gde takmičar startuje sam i bori se protiv štoperice, biciklisti „Borca“ imali su zapažen nastup. Seniori su vozili tri kruga po 10 kilometara, po veoma toplom i vetrovitom vremenu. Stefan Stefanović je osvojio drugo mesto iza  Dušana Rajovića, Kraljevčanina koji nastupa za slovenačku ekipu „Adria“ iz Novog Mesta, a ispred Stevana Klisurića iz beogradskog „Partizana“.
seniori-640

Kadeti su vozili stazu dugu 10 kilometara, a ubedljivo prvo mesto osvojio je takmičar „Borca“ Veljko Vučićević. Ovaj rezultat daje mu velike šanse da nastupi za Reprezentaciju Srbije na letnjem festivalu mladih Evrope-EYOF koji se održava u julu u Mađarskoj.

kadetiPoletarci su vozili stazu dužine 2,5 kilometra po veoma jakom bočnom vetru koji je bio najveći protivnik najmlađim biciklistima. Boško Veličić je posle velike borbe osvojio šampionsku titulu.

I drumsko prvenstvo uspešno

Drumsko Prvenstvo Srbije održano je juče na autodromu Beranovac kod Kraljeva. Seniori su vozili 25 krugova u dužini od 131,25 kilometara. Odmah posle starta odvojila su se tri takmičara među kojima je bio i biciklista „Borca“ Goran Antonijević. S obzirom na to da su u vodećoj grupi bili još takmičar iz „Partizana“ Dušan Kalaba i iz kraljevačkog „Metalca“ Milan Dragojević, taktičkom vožnjom ova tri kluba omogućili su vodećoj trojci da napravi veliku prednost. Zahvaljujući tome oni su sve takmičare obišli za ceo krug i potom samo kontrolisali situaciju. Sprint je odlučivao o pobedniku i očekivalo se da će Goran Antonijević sigurno odneti pobedu, jer je poznat kao odličan sprinter. Svojom greškom on je kasno krenuo u sprint i pobedu je ostvario Dušan Kalaba iz Partizana, dok je Dragojević bio treći. U grupi koja je se u toku trke raspala na više malih grupa, Marko Danilović je odlično vozio i osvojio je četvrto mesto, dok je Stefan Stefanović došao sa velikom grupom i bio plasiran među prvih deset. Ovo je bilo dovoljno da „Borac“ osvoji drugo mesto ekipno iza „Partizana“, a ispred „Metalca“ iz Kraljeva.

Kadeti su na drumskom Prvenstvu vozili 10 krugova u ukupnoj dužini od 52,5 kilometra. Očekivalo se da će kadeti „Borca“ ponoviti dobre vožnje sa prethodnih trka, međutim ovaj put su se borili da se održe u vodećoj grupi. Velika borbenost se na kraju i isplatila, jer je Dimitrije Jeremić na 2 kilometra pre cilja napravio beg iz velike grupe koja se spremala za sprint i ostvario prednost koju grupa nije uspela da dostigne. On je trku završio kao drugi jer je takmičar iz Novog Pazara Nermin Ćatović u solo vožnji osvojio prvo mesto. Veljko Vučićević u sprintu velike grupe ukupno osvaja četvrto mesto, a Bogdan Milošević bio je plasiran u prvih deset. Ekipno „Borac“ je bio drugi iza „Trnave“ iz Novog Pazara, a ispred „Metalca“ iz Kraljeva.

Poletraci su vozili 2 kruga u dužini od 10,5 kilometara i u sprintu vodeće grupe Boško Veličić osvaja četvrto mesto, Matija Peković osmo, a Đorđe Koković deseto mesto, što je bilo dovoljno da ekipa „Borca“ osvoji drugo mesto iza ekipe „S Tim“ iz Sombora, a ispred ekipe „ERA“ iz Užica.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR