Novi vlasnik „Budimke“ najavljuje oživljavanje i osavremenjivanje proizvodnje

Novi vlasnik „Budimke“ najavljuje oživljavanje i osavremenjivanje proizvodnje

„Planirano je tehnološko osavremenjavanje, inoviranje i uvođenje novih standarda i svega što je potrebno da bi proizvodi „Budimke” bili najkvalitetniji na domaćem tržištu i da nađu mesto na svim međunarodnim sajmovima na kojima ćemo izlagati“

0

Požeška „Budimka” prodata je prošlog meseca ITN Grupi iz Beograda. Dragan Marković iz ITN Grupe kaže da će se uz inovacije i savremenu tehnologiju postizati proizvodnja maksimalnog kapaciteta firme i ona će biti pokrenuta u aprilu sledeće godine.

Prvi korak – saniranje fabrike i pokretanje procesa rada

– ITN Grupa iz Beograda je u trećem pokušaju kupila „Budimku” sa ciljem da se vrati stari sjaj, ugled i brend „Budimke” na domaćem tržištu, ali i da se promoviše na međunarodnom tržištu. Planirano je da godišnja proizvodnja bude 50.000 tona. „Budimka” ne radi od 2015. godine pa su naši planovi prvo saniranje svih infrastrukturnih i drugih objekata i pokretanje procesa rada. Kupljen je samo prostor u Požegi, brend „Budimka”, dok objekti u Novom Sadu i Zdravčićima nemaju neku vrednost i za njih nismo ni konkurisali. Planirano je tehnološko osavremenjavanje, inoviranje i uvođenje novih standarda i svega što je potrebno da bi proizvodi „Budimke” bili najkvalitetniji na domaćem tržištu i da nađu mesto na svim međunarodnim sajmovima na kojima ćemo izlagati. Prvi proizvodni pogoni biće pokrenuti u aprilu, a tokom sezone, prateći dolazak sirovina, pokretaće se i ostali pogoni. Jabuka je dominantna i sama fabrika je dobila naziv od jabuke budimke koja je naša autohtona sorta izuzetnog kvaliteta pogodna za proizvodnju koncentrata i voćnih sokova, čije pokretanje proizvodnje je planirano do kraja sledeće godine, kaže sagovornik.

On navodi da se prijem prvih radnika očekuje u aprilu, a najavljuje i poslove za kooperante kojima će biti pružena maksimalna podrška sa ciljem proizvodnje kvalitetnih sirovina.

– Mi već krećemo sa konkursom i sa intervjuima budućih zaposlenih. U aprilu će biti prva primanja radnika kojih će biti sigurno preko sto, a tačan broj će odrediti tehnološki proces proizvodnje. Očekujemo da će biti posla za dosta radnika u fabrici, a još više za kooperante. Otvoren je poziv svim proizvođačima voća i povrća da se jave i da budu deo velike porodice ITN Grupe, jer ćemo biti u prilici da ponudimo sve – od traktora i mehanizacije preko repromaterijala, đubriva, zaštite i hemijskih sredstava. Tražimo dugoročnu kooperaciju u kojoj ćemo im pružiti maksimalnu podršku da proizvedu kvalitetnu sirovinu, jer se samo od dobre sirovine može napraviti kvalitetan finalni proizvod, kaže Dragan Marković.

POSTAVI ODGOVOR