Претрага
[rstr_selector]

Obradović: „Inspekcije da uđu u velike strane firme, pa onda u male domaće“

Komentarišući rad poreske inspekcije proteklog vikenda u Čačku, predsednik pokreta Dveri, Boško Obradović, ocenjuje da se Čačak kao, kako kaže, najveći opozicioni grad, „nalazi na udaru Srpske napredne stranke“. On kaže da je očito da neko želi da se osveti Čačanima zato što opoziciono nastupaju prema aktuelnoj republičkoj vlasti, ali i zato što Dverima pružaju podršku.

– Apsolutno nisam protiv, čak podržavam svaki rad inspekcijskih službi u ovoj državi. Niko ne sme da bude van zakona. Ali ovakav selektivni pristup inspekcijskom radu jeste nešto što je veliki problem. Ja sam veoma otvoreno stao na stranu domaćih privrednika. Ova vlast ne sme da naplati porez velikim tajkunima koji duguju stotine miliona dinara za porez. Ne sme da uđe ni u jednu banku koja ostvaruje ogroman ekstra profit pljačkajući građane Srbije. Ne sme da uđe ni u jednu stranu firmu koja ne plaća porez na ogromnu dobit koju ostvaruje u ovoj zemlji, tvrdi Obradović.

Da prestane pljačka građana

Obradović smatra da tek kada red bude uveden kod stranih privrednika koji ne plaćaju porez, a dobijaju velike subvencije i olakšice, vlast može da uvodi red i kod domaćih preduzetnika.

– Mora da prestane pljačka građana Srbije koja je ogromna. Ovoj vlasti je očito lakše da poreski optereti i na svaki drugi način maltretira svoje građane, penzionere, zaposlene u javnom sektoru i privatne preduzetnike. Sa druge strane, ne smeju ništa protiv onih koji su veliki: tajkuni, bankari i strani investitori. To je jedna nepravda koja više ne može da se trpi. Ako tome pridodate podatak da je Državna revizorska institucija otkrila da je za poslednjih deset godina nenamenski potrošeno 50 milijardi evra u lokalnim samoupravama i javnim preduzećima i ustanovama, zbog čega je podigla 1.300 krivičnih prijava, onda je jasno gde se zapravo odvija pljačka.

SNS vređa birače Dveri

Predsednik Dveri pita i gde su gradonačelnik, poslanici SNS-a iz Čačka i direktor Poreske uprave dok neko „pljačka Čačak i zatvara naše restorane, kafane i kafiće“.

– U redu je, neka i Čačak bude isti kao i svi drugi. Neka i u Čačku svuda gde postoji rad na crno, gde se ne plaća porez, gde postoji siva ekonomska zona i gde se ne izdaju fiskalni računi, odgovorni budu pozvani na odgovornost. Ali, da to bude slučaj samo u Čačku i to samo kod malih i srednjih preduzetnika, a da se veliki, bogati i oholi osećaju zaštićeni kao beli medvedi, to niti je pošteno, niti je pravedno. Kao narodni poslanik iz Čačka imao sam obavezu da stanem u zaštitu svoga grada. Ali, ono što čujem kao reakciju SNS-a i samog gradonačelnika zaista je sramotno. Nazvali su politiku Dveri banditskom, a svaki treći, odnosno četvrti Čačanin je glasao za tu politiku zbog čega su i uvređeni kvalifikacijama Srpske napredne stranke, rekao je Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести