Od 1. aprila novi režim saobraćaja preko nadvožnjaka na kružnom putu

Od 1. aprila novi režim saobraćaja preko nadvožnjaka na kružnom putu

„Gradac“ i lokalna samouprava su dali saglasnost „Putevima Srbije” na korišćenje gradskih saobraćajnica, uz uslov da one nakon završetka radova budu vraćene u prvobitno stanje, kaže tehnički direktor „Gradca“

0
Ilustracija

Na sastanku predstavnika preduzeća „Putevi Srbije”, „Gradac” i rukovodstva Čačka, odlučeno je kuda će biti preusmeren saobraćaj dok bude trajala rekonstrukcija vijadukta na obilaznici oko Čačka.

Miloš Čekanović, tehnički direktor „Gradca”, kaže da su ovo preduzeće i lokalna samouprava dali saglasnost „Putevima Srbije” na korišćenje gradskih saobraćajnica, uz uslov da one nakon završetka radova budu vraćene u prvobitno stanje.

Planirano trajanje radova 80 radnih dana

Prema Čekanovićevim rečima, radovi na rekonstrukciji vijadukta bi trebalo da počnu 1. aprila i trajaće 80 radnih dana.

– Predlog preduzeća „Putevi Srbije”, za koji se očekuje da bude usvojen ovih dana, je da kompletan saobraćaj iz pravca Užica ide jednom trakom preko vijadukta, dok će se saobraćaj iz pravca Preljine odvijati tako što se preko mosta siđe u Ulicu Nikole Tesle, zatim preko Kulinovačkog polja, pa Ulicom Radenka Janjića, nakon čega bi se skretalo u Ulicu Dragiše Mišovića do „Lukoil” pumpe, a zatim u Bulevar oslobođenja. Što se tiče teretnih vozila, ona će biti naizmenično sprovođena preko vijadukta, kaže Čekanović.

POSTAVI ODGOVOR