[rstr_selector]

Danas kreće prinudna naplata dugova za struju

Prema najavama preduzeća “EPS Snabdevanje”, privatni izvršitelji će od danas posetiti 100.000  adresa građana koji ne plaćaju struju, a protiv kojih je pokrenuta prinudna naplata.

Ovim postupkom biće obuhvaćeni svi građani koji nisu izmirili račune za struju zaključno s novembrom 2013. godine, a dužnici će pored duga i zakonom određene kamate, imati obavezu da plate i troškove izvršenja, koji su za dugovanja do 30.000 dinara fiksni i iznose 4.200 dinara.

Kako će se vršiti prinudna naplata i kojim redosledom, pokušali smo da saznamo od nadležnih u Elektrodistribuciji Čačak, ali su nam oni rekli da nemaju veze s tim i uputili nas na Elektrosrbiju Kraljevo, gde smo dobli sličan odgovor.  Naime, Tamara Utvić, zadužena za odnose s javnošću u Elektrosrbiji Kraljevo, ponovila je da ni oni nisu adresa za to, već da se moramo obratiti direktno EPS Snabdevanju u Beogradu:

 

Pokušali smo i njih da  kontaktiramo, i danas i prošle nedelje, ali se danima niko ne javlja na telefon, pa se stiče utisak da su nadležnima ruke i jezici vezani, al su makaze i prinudne metode spremne.

 

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести