Претрага
[rstr_selector]

Od mraza popucalo 140 vodomera u Čačku

Broj vodomera koji pucaju od mraza u Čačku iz dana u dan je sve veći, kaže Vladimir Đinić, šef Službe za održavanje i izgradnju čačanskog „Vodovoda“. On još jednom apeluje na građane da zaštite vodomere i prostorije u kojima se oni nalaze.

– Mi smo i pre ovih mrazeva, a i sada to opet činimo, molili građane da zaštite vodomere, pa čak i prostorije u kojima se vodomeri nalaze. Kada ih ostave nezaštićene oni zapravo najveći problem prave sebi jer dugo ostaju bez vode. Tri ekipe smo rasporedili tako da prvo otklone kvarove u jednom, zatim u drugom delu grada, pa u trećem i tako redom, ali oni objektivno ne mogu sve probleme da otklone onda kad problemi nastanu. Situacija se menja iz minuta u minut i taj broj od 140 popucalih vodomera do sada svakako nije konačan, kaže Đinić.

Dve intervencije od jutros

Šef službe za održavanje i izgradnju u „Vodovodu“ Čačak kaže da su ekipe od jutros na dva mesta u gradu.

– Osim havarija na vodomernim uređajima imamo i dva pucanja cevi koja su se sinoć desila. Jedno je u Ulici Milice Vučetić, a drugo u Ulici Kneza Miloša otprlike u visini starog „Autoprevoza“. Imali smo i kvar u Ulici Isaila Bojovića i on je u ovom trenutku već saniran, a uskoro će biti i ova druga dva. Ali, mi radimo sa smanjenim brojem ljudi zbog sezone gripa, pokušavamo da sve brzo saniramo ali to nije uvek moguće. Zato je veoma važno da građani shvate ozbiljnost situacije, a posebno ako se u obzir uzme i činjenica da meteorolozi najavljuju još dva ledena talasa, rekao je Đinić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *