[rstr_selector]

Odluka o sudbini 10 miliona namenjenih seljacima pred odbornicima

Sva je prilika da će odluku o tome gde će završiti 10 miliona dinara koji su budžetom grada Čačka namenjeni poljoprivrednicima ipak doneti odbornici lokalnog parlamenta.

Prema rečima Draga Miloševića, predsednika Saveta za poljoprivredu, prihvaćen je predlog da se konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za subvencionisanje poljoprivrednih kredita poništi i da sredstva budu usmerena u druge svrhe, u korist poljoprivrednika.

– Izvesno je da deset miliona dinara iz budžeta za poljoprivredu namenjenih subvencionisanju poljoprivrednih kredita, neće biti utrošena, jer se do sada niko nije javio na konkurs. Kako poljoprivrednici sada pri kraju godine ne bi ostali uskraćeni za ono što im iz budžeta pripada, konačno je doneta odluka da te i još neke neraspoređene pare, budu dodeljene kroz druge konkurse. Preraspodeli sredstava prethodi zasedanje gradske Skupštine na kojoj odbornici treba da preimenuju odluku, tačnije da ukinu staru. Očekuje se da će Skupština zasedati 20. septembra, a nakon toga steći će se uslovi da komisija koja je raspisala konkurs, poništi ovaj i raspiše novi oglas, što opet podrazumeva i promenu programa za podsticajna sredstva, koji potom mora da prođe usaglašavanje u Ministarstvu poljoprivrede. Tek tada je moguće ova sredstva utrošiti za druge namene – izjavio je Drago Milošević dodajući da je predlog Saveta za poljoprivredu da se ova sredstva preusmere na voćarsku, povrtarsku, stočarsku i ratarsku proizvodnju, kao i u prerađivačke kapacitete, odnosno za one delatnosti iz oblasti poljoprivrede za koje inače postoji interesovanje.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Вести | Одабране вести

Данас почиње 45. Међународни сајам туризма

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024